©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi

  • Bilberry Hill

Gluteeniton suklaamuffinssi

Päivitetty: 11o huhti 2019

Hyvä suklaamuffinssi on täyteläinen, kuohkea ja juuri sopivan suklainen. Gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinssit ovat herkullisia juuri sellaisenaan, mutta saat niihin vielä lisämakua pienestä kostutuksesta ja mehevästä kuorrutuksesta.



Mehevä vinkki: Muffinssit voi kostuttaa paistamisen jälkeen kahvilla, kauramaidolla tai millä tahansa kasvimaidolla.


Hienon säväyksen saa myös käyttämällä "aikuisten muffinssien" kostutuksessa kahvilikööriä, konjakkia tai vaikkapa punssia.



Ainekset, 15 - 19 kpl muffinsseja


125 g huoneenlämpöistä margariinia

2 dl sokeria

2 kpl kananmunia

1,5 dl kauramaitoa (korjattu ja lisätty 11.4.2019)

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajauhoa

2 tl leivinjauhetta

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

pieni ripaus suolaa

100 g tummaa maidotonta suklaata murskattuna


Kostutukseen


Jo haluat kosteuttaa muffinsseja paiston jälkeen, varaa kostutukseen noin 1 dl kahvia, kauramaitoa tai marjamehua. Kostutukseen sopii myös erilaiset liköörit, konjakki tai punssi.



Kuorrutukseen ja koristeluun


1 - 2 dl vaahtoavaa kasvikermaa (käytin Aito vaahtoavaa kaurakermaa)

ripaus hienoa sokeria

tuoreita marjoja

tuoreita mintunlehtiä




Valmistusohje


1. Laita uuni lämpiämään 225 C asteeseen, tasalämmölle.


2. Vaahdota vatkaimella keskenään pehmeä margariini ja sokeri.


3. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti.


4. Lisää joukkoon myös kauramaito ja sekoita.


5. Yhdistä ja sekoita kaikki kuivat ainekset omassa kulhossaan. Lisää seosta taikinaan muutamassa erässä ja sekoita aina välissä.


6. Murskaa tumma suklaa pieneksi rouheeksi ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi isolla lusikalla.


7. Annostele taikina muffinssivuokiin niin, että vuoasta täyttyy 3/4. Näin jää sopivasti kohoamisvaraa. Paista 225 C asteessa n. 8 - 10 minuuttia riippuen uunin tehosta ja täytettyjen muffinssivuokien koosta.


Anna muffinssien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.


Kostutus ja koristelu: Käytä kostutuksen apuna pullasutia. Kaada haluaamaasi kostuketta lasiin ja dippaa siinä pullasutia. Tuputtele muffinssien pinta kostealla sudilla.


Vaahdota kasvikerma kuohkeaksi ja mausta ripauksella sokeria. Pursota jokaisen muffinssin päälle kaunis kiehkura kermaista vaahtoa ja viimeistele koristelu marjoilla sekä mintunlehdillä.


Säilytä muffinssit jääkaapissa ennen tarjoilua.


PS. Reseptin aineslistaa on korjattu 11.4.2019. Listasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Pahoittelut virheestä!


234 katselukertaa