• Bilberry Hill

Gluteeniton mustikkapiirakka


Maukas gluteeniton mustikkapiirakka maistuu kaikille.

Iki-ihana mustikkapiirakka kuuluu suomalaisten jälkiruokaklassikoihin. Gluteeniton piirakkaresepti on todella helppo ja nopea leipoa. Ainekset eivät sisällä maitoa.


Piirakasta tulvahtava mustikoiden, kookoksen ja kardemumman vieno tuoksu on niin kutsuva, ettei sitä voi vastustaa! Piirakkapohja on kuohkea ja mehvät mustikat tuovat siihen juuri sopivasti kosteutta.


Leivonnaisisssa mustikka on monipuolinen, voit lisätä niitä piiraisiin, pulliin, muffineihin ja vaikka kakkuihin.


Maukas, villinä kasvava mustikkamme

Kotinen luonnonmustikkamme on terveysvaikutuksiltaan marjojen kärkeä. Jotta hyötyisit mustikoiden terveysvaikutuksista, sinun pitäisi nauttia marjoja päivittäin noin 100 g. Polyfenolipitoisuutensa takia mustikoilla ja kaikilla marjoilla on parempi antioksidanttiteho kuin useimmilla muilla kasvikunnan tuotteilla.

Mustikoita voi nauttia sellaisenaan ja puuron tai jogurtin kanssa. Siitä voi valmistaa aromikasta hilloa, mehua tai perinteistä mehukiisseliä. Leivonnaisisssa se on monipuolinen, voit lisätä mustikoita piiraisiin, pulliin, muffineihin ja vaikka kakkuihin.



Resepti

Gluteeniton mustikkapiirakka


Ainekset

100 g maidotonta leivontamargariinia

1 dl hienoa sokeria

2 kpl kananmunaa

1 dl soijajogurttia tai kaurakermaa (vanilja tai maustamaton)

1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

0,5 dl kookosjauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl kardemummaa

3 dl suomalaisia mustikoita (pakaste tai tuore)

1 rkl perunajauhoa, jos leivot pakastemustikoista


Koristeeksi ripaus tomusokeria päälle.


Lisäksi tarvitset piirasvuoan voiteluun kasvimargariinia.

Paistoin piirakan halk. 23 cm kokoisessa vuoassa.

Ohje

1. Laita uuni lämpiämään 225 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Sekoita keskenään sähkövatkaimella huoneenlämpöinen, pehmeä margariini ja sokeri.

3. Lisää joukkoon kananmunat, soijajogurtti ja sekoita

4. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

5. Voitele piirasvuoka margariinilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.

6. Ripottele päälle tasaisesti tuoreet mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita perunajauho tasaisesti niiden joukkoon ja kaada sen jälkeen taikinan päälle.


Paista keskitasoa alemmalla tasolla 225 C asteessa 17 -20 minuuttia, kunnes mustikkapiiras on kypsä myös pohjasta.


Anna mustikkapiirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Jaa piiras veitsellä kauniisiin annospaloihin. Voit tarjota piirakkapalojen lisäksi maidotonta + gluteenitonta vaniljajäätelöä tai kuohkeaksi vatkattua unelmavaahtoa: Unelmavaahto-resepti (maidoton ja gluteeniton).


Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä:

Vegaaninen ja gluteeniton mustikkapiirakka

Gluteeniton tiikerikakku

Gluteeniton suklaamuffinsi

©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi