• Bilberry Hill

Gluteeniton vadelmamoussekakku, ilman maitotuotteita

Päivitetty: touko 2

Täydellinen täytekakku syntyy myös gluteenittomista, maidottomista ja laktoosittomista aineksista. Kakku sisältää muhkean vadelmamoussetäytteen, sipaisun mehukostuketta ja kuohkean kaurakermakuorrutteen. Koko komeus koristellaan omaan tyyliin, esimerkiksi marjoin, kukkasin ja keksein. Tämä kakku maistuu kaikille!




Helpota kiireitäsi keittiössä. Paista kakkupohja etukäteen ja pakasta se odottamaan kakun täyttämistä ja koristelua lähempänä juhlapäivää.

Kakkupohjan voit valmistaa etukäteen, jolloin kakun tekopäivänä sinulle jää enemmän aikaa itse kakun täyttämiseen ja koristeluun. Resepti kuohkealle gluteenittomalle neljän munan kakkupohjalle löytyy täältä. Pakastettu kakkupohja sulaa huoneenlämmössä tunnin sisällä.





Moussekerrosten hyydyttäminen


Käytä kakun moussekerrosten hyydyttämisessä apunasi sopivan kokoista irtopohjavuoan rengasreunaa. Itse paistoin kakkuvuoan Ø 21 cm irtopohjavuoassa ja leikkasin kakun kolmeen kerrokseen.


Vuoka on onneksi sen verran korkea, että siinä on varaa paksuihin täytekerroksiin ilman että kakku pursuaisi yli. Kasasin kakun suoraan tarjoiluvadille käyttäen apuna irtopohjavuoan rengasreunaa. Kakun moussekerrokset hyytyivät vuoan renkaan suojissa muutamassa tunnissa.





Täytekakku sisältää kaksi paksuhkoa hyydytettävää täytekerrosta vadelmamoussesta ja marjoista. Jos moussea jää yli, voit sipaista siitä loput kakun päälle. Peitä kakku tuorekelmulla huolellisesti ja hyydytä muutama tunti, mielellään yön yli.



Täytekakun koristelu


Kakun koristelu on paras kohta koko kakun tekemisessä! Voit koristella kakun kukkasilla (tarkista etteivät ole myrkyllisiä), yrteillä, kekseillä, hedelmillä, marjoilla ja/tai namusilla.





Jos kakkusi on riittävä korkea (8 - 10 cm), voit laittaa hallitsevimman koristekukan pieneen "vesitulppaan", joita saa kukkakaupoista. Niitä näkee usein esimerkiksi ylioppilasruusuissa. Upota kukan varsi vesitulppineen kakun uumeniin.





Muistathan, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle sinun kannattaa aina tarkistaa ruoka-ainesten sopivuus.


Resepti

8 - 10 annoksen vadelmamoussetäytekakku



4 munan gluteeniton kakkupohja

Gluteenittoman kakkupohjan reseptin löydät täältä


Ainekset kakun kostutukseen

2 - 3 dl laimennettua marjamehua tai gluteenitonta kauramaitoa



Vadelmamousse


Vadelmamoussetäytteen ainekset

2,5 dl Aito Kauravispiä

1 dl Alpro Mild & Creamy soijajogurttia (maustamaton, vanilja tai marja)

1 kpl kypsä banaani (150 - 180 g)

2 - 3 dl vadelmahilloa tai -marmeladia (riippuen kuinka makeaa haluat)

4 kpl liivatelehteä

0,5 dl laimennettua marjamehua

2 - 3 dl tuoreita vadelmia, mustikoita tai herukoita


Moussen valmistusohje

1. Vatkaa Kauravispi kuohkeaksi ja lisää mukaan soijajogurtti sekä vadelmahillo.


2. Soseuta kypsä banaani haarukalla, lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi.


3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.


4. Lämmitä mehu kiehuvaksi mikrossa, käytä pientä kuppia niin ei tule "hävikkiä".


5. Lisää yksitellen kuumaan nesteeseen pehmenneet ja mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita nestettä samanaikaisesti pikkulusikalla kun lisäät liivatelehdet, niin vältyt paakuilta.


6. Kaada heti kuuma/lämmin liivateneste vadelmamoussen joukkoon ja vatkaa samanaikaisesti sähkövatkaimella. Näin vältyt liivatepaakuilta.


Laita mousse odottamaan hetkeksi jääkaappiin.



Kolmikerroksisen moussekakun kasaaminen ja hyydyttäminen

(paistettu Ø 20 - 21 cm vuoassa)


1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.


2. Aseta irtopohjavuoan rengasreuna suoraan kakkuvadille, ilman pohjaa (sulje renkaan salpa). Laita alin kerros kakkupohjasta pohjalle.


3. Kostuta vain hieman alinta kakun pohjaa laimennetulla marjamehulla tai gluteenittomalla kauramaidolla. Alin kerros yleensä vettyy helposti koska nestettä tihkuu pohjalle hieman ylimmästä kerroksista.


4. Laita runsas kerros vadelmamoussea pohjan päälle ja ripottele moussen päälle osa tuoreista marjoista. Tasoita pinta.


5. Laita seuraava kerros kakun pohjasta moussen päälle ja toista sama: Kostuta, laita reilu kerros vadelmamoussea sekä marjoja ja tasoita pinta.


6. Aseta päällimmäinen ja viimeinen kerros kakkupohjasta moussen päälle ja kostuta. Jos vadelmamoussea jäi yli, sipaise loput kakun päälle ja tasoita pinta.


7. Suojaa kakku tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.






Kakun kuorrute ja koristeet


Kakun kuorruteainekset

4 dl Aito Kauravispiä

2-3 rkl hienoa sokeria

2,5 kpl liivatelehteä

0,5 dl kauramaitoa tai vettä

vanilja-aromia (esanssia) oman maun mukaan


Koristeluun, esim.

1 kpl pinjankukka

3 - 4 ruusua

3 - 4 macarons-leivoksia

tuoreita vadelmia

vaaleanpunaisia pehmeitä makeisia

mintun oksia



Täytekakun kuorruttaminen ja koristelu


1. Vatkaa Kauravispi mahdollisimman kovaksi vaahdoksi.


2. Lisää joukkoon sokeri ja vanilja-aromia oman maun mukaan.


3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.


4. Lämmitä vesi tai kauramaito kiehuvaksi mikrossa, käytä pientä kuppia niin ei tule "hävikkiä".


5. Lisää yksitellen kuumaan nesteeseen pehmenneet ja mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita nestettä samanaikaisesti pikkulusikalla kun lisäät liivatelehdet, niin vältyt paakuilta.


6. Kaada heti kuuma/lämmin liivateneste Kauravispin joukkoon ja vatkaa vaahtoa samanaikaisesti sähkövatkaimella. Näin vältyt liivatepaakuilta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria ja/tai vanilja-aromia.


7. Avaa hyytyneen kakun vuoan salpa varovasti, ettei kakun reunat halkea


8. Kuorruta kakun pinta vispivaahdolla haluamallasi tavalla.


Koristele kakku kukilla (pionia ja ruusuja ei voi syödä), vadelmilla, makeisilla ja macarons-leivoksilla. Hyödynnä koristelussa kevään ja kesän aikana villiyrttejä ja syötäviä luonnonkukkia!


PS. Sovella kolmikerroksisen kakun täyttöohjetta kaksikerroksisen kakun valmistukseen. Ainesten määrät on samat.

1,949 katselukertaa

©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi