• Bilberry Hill

Helppo raparperihillo kardemummalla

Päivitetty: heinä 16




Raparperihilllo hurmaa pehmeällä maullaan ja pieni kardemumman aromi antaa hilloon ”aatelisen” säväyksen. Tiesitkö, että raparperi (Rheum officinale Baillon) on oikeastaan vihannes? Se on helppo ja vähällä toimeen tuleva monivuotinen puurahojen ilhaduttaja josta saa satoa jo alkukeväästä.



Muista tämä hilloamisen helppo nyrkkisääntö

Hillon valmistus hillosokerilla on todella helppo tapa säilöä puutarhan anteja. Sinun tarvitsee muistaa vain tämä nyrkkisääntö: Puolet marjojen ja hedelmien painosta tulee olla hillosokeria. Eli jos hilloat marjoja 1 kg, tarvitset 500 g hillosokeria. Lisäksi hillon keittämiseen tarvitaan pieni vesitilkka.


Hillojen maustaminen

Hilloja voi maustaa monella tapaa. Kokeile kardemumman lisäksi kanelia, mintun lehtiä, laventelia, chiliä tai vaikka pippureita. Kuivamausteet kannattaa lisätä kattilaan jo keittämisen alussa. Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne hilloon lopussa.





Maistuva raparperihillo

Pehmeän raikas raparperihillo maistuu vohveleiden, lettujen, pannukakun ja erilaisten juustojen kanssa. Se antaa säväyttävän maun myös täytekakun välissä. Maistuu taivaalliselta myös jäätelön kanssa ja vaikka paahtoleivän päällä!


Ainekset


500 g raparperin varsia

250 g hillosokeria

2 – 4 rkl vettä

ripaus kardemummaa

1 tl vaniljasokeria



Valmistus

1. Huuhtele raparperin varret huolellisesti ja leikkaa ne noin puolen sentin paloihin.

2. Kaada raparperipalat kattilaan ja lisää joukkoon vesi. Sulje kansi ja lämmitä, kunnes vesi alkaa kiehua ja lisää joukkoon hillosokeri sekä kardemumma ja sekoita.

3. Kiehuttele seosta yhteensä noin 15 minuuttia; ensin kansi suljettuna pari minuuttia ja loppuaika ilman kantta.


4. Kuori kiehumisen aikana pinnalle ilmaantuva vaahto. Vaahto voi sisältää epäpuhtauksia ja hilloon jäädessään se heikentää hillon säilyvyyttä.

5. Huomaat, että keittämisen aikana hilloseos jähmettyy. Kun hillo on valmis, lisää lopuksi vaniljasokeri ja sekoita. Kaada hillo puhtaaseen, kannelliseen lasipurkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Säilytä hilloa jääkaapissa, kansi suljettuna. Jäähtyessään hillo jähmettyy lisää.

PS.

Olen itsetehtyjen lahjojen vankkumaton puolestapuhuja ;) !!! Pieni purkillinen raparperihilloa on ihana lahja kenelle tahansa, olipa kyseessä synttärit, tupaantulijaiset tai vaikka joulu (jos nyt tätä herkullista hilloa loppuvuoteen asti riittää).

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä:


Marinoitu punasipuli

Herkullinen gluteeniton ja maidoton pannukakku

Parhaat gluteenittomat ja maidottomat letut

Gluteenittomat ja maidottomat nokkosletut

Gluteeniton kakkupohja



58 katselukertaa0 kommenttia