top of page
  • Writer's pictureBilberry Hill

Herkullinen avokadoleipä

Päivitetty: 2. toukok. 2020

Täyteläinen avokado maistuu hyvältä myös leivän päällä. Mausteet ja varsinkin pieni ripaus chiliä antaa kivasti ryhtiä makuun. Helppo resepti yllättää maukkaudellaan!


Resepti on maidoton ja gluteeniton.


Avokadoleipä, helppo ja nopea resepti. Avokado maistuu. Täydellinen avokadoleipä. Helppo ja nopea avokado resepti. Hyvä avokado resepti. Leivän päälle avokado. Gluteeniton leipä. Terveellinen avokado. Maidoton ja gluteeniton ruoka. Avokado ja leipä. Leivonnaiset ja leivät.
Koristele avokadoleivät tuoreilla yrteillä ja syötävillä kukkasilla.


Voit valmistaa monipuolisesta avokadosta niin suolaiset herkkupalat kuin makeat jälkiruuat.

Avokadon kypsyys


Valitse kaupasta huolella sopivan kypsät avokadot. Kovaa avokadoa voi kypsyttää itsekin, mutta maku ja malto eivät ole enää silloin aivan ihanteelliset.


Avokadon kypsennys pussissa: Laita avokadot samaan paperipussiin banaanien tai omenien kanssa. Säilytä huoneenlämmössä 1 - 3 päivää tai kunnes avokadot tuntuvat kypsiltä.


Avokadon pikakypsennys uunissa: Kypsennä avokadot paistamalla tiukasti folioon käärittynä 10 - 20 minuuttia 90 - 100 C asteisessa uunissa. Tarkista kesken paistamista kypsyysaste.


Terveellinen avokado sisältää enemmän rasvaa kuin useimmat muut hedelmät. Se sisältää runsaasti kaliumia ja siinä on myös paljon B-, E- ja K-vitamiinia.

Avokadolevite maistuu tietysti parhaimmalta itse leivotun gluteenittoman leivän päällä. Kuohkean pataleivän reseptin löydät täältä.


Avokadon avaamisen jälkeen malto muuttuu yleensä nopeasti tumman ruskeaksi. Avokadoseos ei kuitenkaan tummu, koska siihen laitetaan sitruunanmehua. Suosittelen kuitenkin, että levite käytetään ja syödään heti valmistuksen jälkeen. Juuri valmistettuna se on parhaimmillaan!




Resepti

Avokadoleipä 4 - 5 annosta / leipäviipaletta


Ainekset

1 iso tai kaksi keskikokoista kypsää avokadoa (noin 360 g)

2 rkl sitruunamehua, tuorepuristettua mielellään

2 tl oliiviöljyä

1/4 tl suolaa

1/4 tl mustapippurirouhetta

tuoretta persiljaa

pieni pala mietoa punaista chiliä

4 – 5 kpl gluteenitonta ja maidotonta leipäviipaletta


Koristeluun

Tuoretta persiljaa (ja syötäviä kukkia).


Valmistusohje

1. Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet ja koverra malto kulhoon.


2. Soseuta avokado haarukalla. Jos haluat seoksesta sametinpehmeää, käytä sauvasekoitinta. Lisää kulhoon sitruunamehu, suola, pippuri ja oliiviöljy. Lisää joukkoon oman maun mukaan hienonnettua chiliä ja persiljaa. Sekoita.


3. Paahda halutessasi leipäviipaleet. Levitä päälle runsaasti avokadoseosta, koristele persiljalla ja syötävillä kukilla.


Nauti herkulliset avokadoleivät salaatin ja raikkaan juoman kera.


Levitä avokadoseosta runsaasti leipäviipaleiden päälle. Jos haluat enemmän tulisuutta, lisää hienonnettua chiliä ja mustapippurirouhetta koristelun lomassa. Paras avokadoleipä resepti. Maidoton ja gluteeniton resepti.
Levitä avokadoseosta runsaasti leipäviipaleiden päälle. Jos haluat enemmän tulisuutta, lisää hienonnettua chiliä ja mustapippurirouhetta koristelun lomassa.

1 750 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page