©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi

  • Bilberry Hill

Herkullinen kana-kookos-curry

Kaupan hyllyt pursuavat toinen toistaan ihanampia ja eksoottisia aasialaisia mausteita, niiden makuun on kyllä helppo ihastua. Tässä reseptissä kaivoin kuitenkin maustehyllystä ihan arkisen luottomausteen joka on kaikille vanha tuttu, curryjauhe. Aasialaisittain kokatessa ei tarvita välttämättä hienoja erikoisia mausteita ja tahnoja. Kastikkeen resepti on helppo ja nopeatekoinen.



Mausta kastike oman maun mukaan

Kana-kookos-curry on maidoton ja gluteeniton kastike, ja se noudattaa FODMAP-ainesten suosituksia. Tarjoa kastikkeen lisänä joko jasmiini- tai basmatiriisiä. Myös tavallinen riisi sopii hyvin!


Kastikkeessa on hieman lempeää tulisuutta, mutta jos pidät reippaan tulisesta mausta, lisää chilitahnaa tai tuotetta chiliä oman maun mukaan.


Korianteri

Tuore korianteri on sopivan raikas ja hapokas loppusilaus kana-kookos-currylle. Sen maku on voimakkaan aromikas, kirpeä ja sitrusmainen. Korianterin saatavuus on hyvä, sitä löytyy yleensä ympäri vuoden markettien tuoreyrttiosastoilla.


Tämä yrtti jakaa monen mielipiteen, sillä joidenkin mielestä korianteri maistuu suorastaan saippuamaiselta. Jos et pidä korianterista, voit yhtä hyvin ripotella kastikkeeseen tuoretta persiljaa.




Korianteri

Tuore korianteri on sopivan raikas ja hapokas loppusilaus kana-kookos-currylle. Sen maku on voimakkaan aromikas, kirpeä ja sitrusmainen. Korianterin saatavuus on hyvä, sitä löytyy yleensä ympäri vuoden markettien tuoreyrttiosastoilla.


Tämä yrtti jakaa monen mielipiteen, sillä joidenkin mielestä korianteri maistuu suorastaan saippuamaiselta. Jos et pidä korianterista, voit yhtä hyvin ripotella kastikkeeseen tuoretta persiljaa.


Muistathan, että kun valmistat ruokaa erikoisruokavaliota noudattavalle, sinun kannattaa aina tarkistaa ruoka-ainesten sopivuus.



Resepti


Ainekset

300 g kanasuikaleita

1 - 2 rkl curryjauhetta

1 tl chilitahnaa (tai tuoretta chiliä silputtuna)

5 - 10 cm pala purjoa

1 pienehkö punainen paprika

1 iso porkkana

n. 100 g parsakaalia

2 - 3 rkl soijakastiketta

1 tölkki kookosmaitoa (400 g)

(*kookoskermaa)

1 ruukku tuoretta korianteria

1 limesitruuna


Lisäksi ruokaöljyä ainesten paistamiseen.


Valmistusohje


1. Pilko ensin purjo, paprika, kuorittu porkkana ja pala parsakaalia.


2. Kuullota pannulla öljytilkassa jokainen kasviserä erikseen, koska jokaisella on oma kypsymisaikansa. Jätä kasvikset hieman napakaksi, ei liian pehmeäksi. Siirrä kasvikset kulhoon odottamaan.


3. Ruskista öljyssä kevyesti kanasuikaleet, lisää curryjauhe ja chilitahna. Lisää pannulle joukkoon kuullotetut vihannekset, soija ja kookosmaito ja sekoita hyvin. Anna kastikkeen lämmetä hiljalleen.


Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa soijaa.


Saksi päälle runsaasti tuoretta korianteria ja tarjoa keitetyn jasmiini- tai basmatiriisin kera. Leikkaa limestä lohkoja ja laita tarjolle. Jokainen voi puristaa niistä mehua annosten päälle oman maun mukaan.


PS. *Jos haluat kastikkeesta kermaisempaa ja paksumpaa, lisää mukaan kookoskermaa tai korvaa osittain kookosmaito kookoskermalla.




41 katselukertaa