• Bilberry Hill

Herkullinen kylmäsavulohipiiras

Päivitetty: 3o maalis 2019

Maidoton ja gluteeniton savulohipiiras kylmäsavulohesta on ihan ruokapöydän kuningatar. Resepti on helppo ja mutkaton leipoa. Kylmäsavulohen ansiosta piiraan maku vaan paranee ja syvenee entisestään päivän säilytyksen jälkeen jääkaapissa.




Ihanan utuinen savun aromi korostaa lohen ja piiraan täytteiden makua. Herkullinen ja ruokaisa täyte syntyy kylmäsavulohesta, kananmunista, kasvisjuustosta, kasviskermasta, varsisipulista ja mausteista.


Kun tarjoat piiraan lisänä ison salaatin, saat piirakasta hyvän lounaan tai päivällisen 4-5 aikuiselle.


Kylmäsavulohesta on moneen Laadukkaan kylmäsavulohen erottaa jo väristä ja koostumuksesta. Tuoreen ja oikein käsitellyn kylmäsavulohen väri on kauniin oranssiin vivahtava, koostumus tiiviihkö ja tuoksu raikkaan kalamainen.



Ostan siivutettua kylmäsavulohta sekä valmiina vacuumipakattuna että tuoretistkiltä. Palvelutiskiltä ostettaessa pyydän toisinaan ensin pienen maistiaisen jos epäröin kalan suolaisuutta tai laatua.



Piirakka on pitojen pelastus Lohipiirakka (tai mikä tahansa piirakka) on hyvä valinta jos sinulla on tulossa juhlat tai aikataulu on muuten vaan tiukka illanistujaisia järjestettäessä. Piirakan voi leipoa kätevästi jo edellisenä päivä.


Voit leipoa piiraan kaikessa rauhassa jo edellisenä päivänä, säilyttää jääkaapissa ja lämmittää sitä hieman juuri ennen tarjoilua. Kuinka kätevää!

Resepti

Uunin kestävä piirasvuoka Varaa irtopohjavuoka jonka halkaisija on noin 26 cm tai saman kokoinen piirasvuoka jonka reuna on noin 3-5 cm korkea.

Pohjan ainekset 150 g maidotonta leivontamargariinia 3 dl gluteenitonta jauhoseosta 1 dl kasvisjuustoraastetta, helposti sulavaa 4 rkl kylmää vettä

Pohjan valmistus 1. Lisää pehmeään margariiniin kasvisjuustoraaste ja sekoita sähkövatkaimella. 2. Lisää loput piiraspohjan ainekset ja sekoita keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.

Jos taikina tuntuu löysältä, lisää hieman gluteenitonta jauhoseosta, liian jäykkään taikinaan voit lisätä vähän vettä. Sekoita lisäysten jälkeen taikina jälleen tasaiseksi.

3. Voitele paistovuoka maidottomalla margariinilla ja taputtele taikina jauhotetuin sormin tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille, noin 3-4 cm korkeudelle.

Taikina riittää ohuelti juuri ja juuri ø 26 cm paistovuokaan. Ohut kerros taikinaa takaa, että pohja kypsyy, eikä jää raa'aksi. Siirrä piiraspohja odottamaan jääkaappiin.

Laita uuni lämpiämään 200 C asteeseen tasalämmölle, ennen kuin aloitat täytteen valmistuksen.

Täytteen ainekset 200 g kylmäsavulohta siivuina 2 dl kasvis creme fraichea, gluteeniton ja maidoton (tuorejuuston tyylinen tuote) 1 dl kasviskermaa, gluteeniton 3 kpl kananmunaa 0,5 kpl punainen paprika 1,5 dl kasvisjuustoa, helposti sulavaa 2-3 kevätsipulin vartta 1 tl perunajauhoa 1 tl suolaa tai vähemmän 1 tl mustapippuria rouhittuna tilliä tai persiljaa

Koristeluun Noin 100 g kylmäsavulohen siivuja, persiljaa ja alfalfa itusalaattia.

Täytteen valmistus 1. Leikkaa kylmäsavulohi, paprika ja kevätsipulit pieniksi paloiksi.

2. Sekoita keskenään kasviskerma ja perunajauhot, lisää joukkoon sekoittaen kananmunat ja kasvis creme fraiche.

3. Lisää mukaan paloitellut lohisiivut, paprika, kevätsipuli, suola ja mustapippuri. Jos halutessasi silputa mukaan myös tuoretta tilliä tai persiljaa.

4. Ota piiraspohja jääkaapista, kaada täyte vuokaan ja paista 200 C asteessa uunin alatasolla 20 minuuttia ja sen jälkeen vielä noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.

Juuri paistettu ja kuuma piiras voi hajota leikatessa, joten jäähdytä sitä ensin huoneenlämmössä ennen leikkaamista ja tarjoilua. Koristele muutamalla kylmäsavulohisiivulla, persiljalla ja itusalaatilla.

Tarjoa lisänä tuoretta leipää, vihersalaattia ja raikasta juomaa.








0 katselukertaa

©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi