©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi

  • Bilberry Hill

Hyvä gluteeniton kakkupohja

Päivitetty: 3o elo 2019

Hyvä gluteeniton kakkupohja valmistuu helposti käyttäen jauhoina tavallista gluteenitonta jauhoseosta ja perunajauhoja. Voit leipoa kakkupohjan myös käyttäen pelkästään perunajauhoja. Silloin kakkupohjan rakenne on tosin melko mureneva.Joskus kompromissi on hyvä. Bilberry Hillin reseptissä käytetään molempia jauhoja, sekä gluteenitonta jauhoseosta että perunajauhoa.


Millaisen täytekakun haluat loihtia? Korkean vai matalan? Valitse suunnitelmiisi sopiva vuoka kakkupohjalle.

Jos haluat tehdä matalan ja laakean täytekakun, valitse silloin halkaisijaltaan noin 25 -26 cm vuoka. Kakkupohjan voi halkaista kahteen osaan. Matala ja laakea kakku on kiitollinen koristeltava, sillä kakun päällä on runsaasti tilaa koristelulle.


Korkeamman täytekakun saa aikaiseksi leipomalla kakkupohjan halkaisijaltaan noin 20 - 21 cm vuoassa. Silloin valmiin kakkupohjan korkeus on noin 5 - 6 cm ja voit leikata sen kolmeen osaan.Gluteenittoman kakkupohjan resepti

1 kakkupohja, noin 8 annoksen täytekakkuun


Ainekset kakkupohjaan

4 kananmunaa 2 dl sokeria 1½ dl gluteenitonta jauhoseosta ½ dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta

Ainekset vuoan jauhotukseen

1 rkl leivontamargariinia (kasvimargariini, maidoton ja gluteeniton) 2 rkl gluteenitonta korppujauhoa, mantelijauhoa tai kookosjauhoa (-hiutaleita)

Ohje

1. Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen tasalämmölle.

2. Valmistele ensin paistovuoka. Voitele ja jauhota pyöreä vuoka, joka on halkaisijaltaan 21 - 25 cm.

3. Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä astiassa. Lisää jauhoseosta siivilän läpi vaahtoon muutamassa erässä . Sekoita taikina varovasti esimerkiksi isolla lusikalla tai nuolijalla. Tarkista, ettei taikinaan jää jauhopaakkuja.

5. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 175 C asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakkupohja on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista ja lopullista jäähdyttämistä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen kerrokseen riippuen siitä, käytitkö halkaisijaltaan 21 cm vai 25 cm vuokaa. Täytä ja koristele täytekakku haluamillasi aineksilla. Täyttövaiheessa voit kostuttaa kakkupohjan kerroksia laimennetulla mehulla, sokerivedellä tai kauramaidolla (muukin kasvimaito käy).

Pakastusvinkki:

Säästät aikaasi leipomalla kakkupohjan hyvissä ajoin ennen juhlia ja pakastamalla sen. Laita jäähtynyt ja valmiiksi kerroksiin leikattu kakkupohja riittävän isoon pakastepussiin.


Sulje pussi ja laita pakastimeen. Ennen käyttöönottoa sulata kakkupohja huoneenlämmössä. Kostuta, täytä ja koristele haluamallasi täytteillä.


1,940 katselukertaa