• Bilberry Hill

Gluteeniton tiikerikakku

Päivitetty: touko 2

Maukas tiikerikakku on monelle maukas muisto mummolasta. Se on myös yhä herkullinen hitti kahvipöydässä. Perinteinen tiikerikakku säilyy hyvin, kuten kahvikakut ja yleensä. Pari päivää leipomisen jälkeen kuivakakku oikeastaan vaan paranee maultaan.



Kuohkea ja mehevä tiikerikakku on helppo leipoa myös gluteenittomana ja maidottomana.

Mehevä tiikerikakku onnistuu helposti myös gluteenittomista ja maidottomista aineksista. Kakkuvuoka voi olla perinteinen rengasvuoka tai suorakaiteen muotoinen kakku- tai leipävuoka.


Gluteeniton tiikerikakku-resepti on helppo ja nopea leivottava. Miten kakun tiikeriraidat tehdään? Kahden erivärisen taikinan ja haarukan avulla. Katso ohje alla :)


Tarvitset tiikerikakkuun vuoan jonka vetoisuus on noin 1 litra. Voit tarkistaa sen helposti mittaamalla vettä vuokaan ennen leipomista.


Resepti

Gluteeniton tiikerikakku


Ainekset

200 g maidotonta ja laktoositonta leivontamargariinia

2 dl hienoa sokeria

3 kpl munaa

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl gluteenitonta maissitärkkelystä

2 tl vaniljasokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 rkl appelsiinimehua (tai kylmää kahvia tai kauramaitoa)


Vuoan voiteluun ja jauhotukseen

2 rkl maidotonta ja laktoositonta leivontamargariinia

2 – 4 rkl gluteenittomia korppujauhoja


Koristeluun

1 rkl tomusokeria


Valmistusohje

1. Vatkaa huoneenlämpöinen leivontamargariini ja sokeri vaahdoksi.


2. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten.


3. Sekoita kuivat aineet keskenään omassa astiassaan ja lisää seos taikinaan muutamassa erässä. Halutessasi voit siivilöidä jauhot taikinaan, näin vältät paakut. Sekoita taikina tasaiseksi.


4. Ota taikinasta noin kolmasosa toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja appelsiinimehu (tai kahvi/kauramaito). Sekoita tasaiseksi seokseksi.


5. Kaada voidellun ja korppujauhotetun kakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, päälle tumma taikina ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta.


6. Pistele taikinaa haarukalla pohjaan asti tasaisin välein. Näin saat kakkuun tiikerikuvion.


7. Paista uunin alatasolla, tasalämmöllä 175 C asteessa noin 50 – 60 minuuttia uunin tehosta riippuen.


Paiston jälkeen anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa se vuoasta. Kun kakku on jäähtynyt täysin, voi siivilöidä päälle tomusokeria. Tarjoa tiikerikakkua kahvin, teen tai mehun kera.


PS. Kokeile herkkuannosta: Leikkaa lautaselle pala tiikerikakkua ja laita viereen vaniljanmakuinen kasvijäätelöpallo. Ihana yhdistelmä!



Herkullinen gluteeniton ja maidoton tiikerikakku sopii jälkiruuaksi ja kahvipöytään.

764 katselukertaa

©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi