• Bilberry Hill

Maidoton täyteläinen suklaamousse, GF



Kuohkea ja suussa sulava suklaamousse on yksi suosikkijälkiruoistani. Uhkeaan makuun ja täyteläiseen rakenteeseen ei tarvita rasvaista kermaa, vaan herkku syntyy helposti ja nopeasti vaahtoutuvalla kaurapohjaisella (maidottomalla) Fazerin Aito Kaurakastikkeella. Ilokseni huomasin, että se on myös gluteeniton.



Tässä reseptissä ei ole brändin kanssa kaupallista yhteistyötä, suosittelu tulee ihan omasta kokemuksesta ja ihastuksesta tuotteeseen. Olin ällistynyt, kuinka nopeasti moussen voi valmistaa tällä kauratuotteella ja kuinka herkullista mousse on.


Fazerilla on oma resepti suklaamousseen, mutta tapani mukaan halusin hieman tuunata sitä. Alkuperäisen Fazerin reseptin löydät täältä.


kakku, suklaakakku, maidoton, gluteeniton, fazer aito, juustokakku, jälkiruoka, gluteeniton maidoton, resptit, suklaavaahto, munaton, vegaaninen, mousse, suklaa mousse, suklaamousse kakku, kerma, kaurakerma, tumma suklaa, maidoton suklaa

Ainekset

50-100 g tummaa maidotonta suklaata

2,5 dl (1 purkki) Fazer Aito Kaurakaakaokastiketta

1 dl tummaa maidotonta suklaarouhetta

1-2 dl tomusokeria


Koristeluun

1 rkl tomusokeria ja ripaus suklaarouhetta.


Valmistus

1. Sulata pienityt suklaapalat. Kätevintä suklaa on sulattaa kertakäyttöisessä pursotinpussissa (tai muussa elintarvikkeille tarkoitetussa muovipussissa, joka kestää kuumuutta), silloin suklaata ei ”mene harakoille”, vaan saat käyttöön viimeisenkin pisaran sulasta suklaasta.samalla vähennät myös tiskivuorta:


Paloittele suklaalevy ja laita suklaapalat pursotinpussiin ja sulje se tiiviisti pussinsulkijalla tai vaikka kumirenksulla. Keitä vettä kuumaksi ja kaada se riittävän korkeaan astiaan. Tässä suosittelen 2-3 litran kannua tai lieriömäistä astiaa.


Aseta suklaapaloilla täytetty pussi kuumaan veteen niin, että pussi on veden alla sulkijaan asti. Suklaan sulaessa voit välillä nostaa pussin ja painella suklaapaloja vähän eri asentoon. Tämä nopeuttaa sulamista.


Nosta pussi pois vesihauteesta kun suklaa on sulanut ja anna sen jäähtyä muutama minuutti.


2. Vatkaa Aito Kaurakaakaokastike kuohkeaksi. Leikkaa pursotinpussin kulma auki ja pursota joukkoon sulanut, jäähtynyt suklaa. Jatka vatkaamista, kunnes suklaa on sekoittunut kokonaan vaahdon joukkoon. Tarkista maku, ja lisää joukkoon tomusokeria (siivilöiden) jos mousse vaatii mielestäsi lisää makeutta.

3. Ripottele suklaavaahdon joukkoon suklaarouhetta ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

4. Annostele mousse annosmaljoihin, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.

5. Koristele mousseannokset juuri ennen tarjoilua suklaarouheella ja siivilöi päälle tomusokeria.


Vinkki: Voit valmistaa mousseannokset jo edellisenä päivänä. Koristele annokset ohjeen mukaan juuri ennen tarjoilua.


Lisää kiinnostavia reseptejä:

Maidoton unelmavaahto.

Kuohkea maidoton ja gluteeniton vispipuuro.

Kookosmaitokiisseli mansikoilla.


368 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki