• Bilberry Hill

Marinoitu punasipuli

Päivitetty: touko 2


Herkulliset marinoidut punasipulit höystävät ja maustavat monenlaisia ruokia. Mehukkaat punasipulinrenkaat sopivat salaatteihin, hampurilaisen sekä hot dogin väliin. Herkullista myös voileivän päällä sellaisenaan! Tarjoa myös erilaisten varhaisperunoiden, pihvien ja grillatun ruoan lisukkeena.


Marinoidut punasipulit ovat herkullisia myös sellaisenaan voileivän päällä.


Mikä on punasipuli?

Punasipuli on keltasipulin punakuorinen muunnos. Punasipulia käytetään ruoanlaitossa samalla tavalla kuten keltasipulia. Aromaattisemman makunsa takia se sopii hyvin maukkaiden keittojen ja liemien maustamiseen.


Hehkuvan punaisen värinsä ansiosta punasipuli sopii upeasti ruokien koristeluun.

Kaikki sipulit ovat tärkeitä flavonoidien lähteitä, mutta punasipulissa flavonoideja on todettu olevan 10-20 % enemmän kuin keltasipulissa.


Lähde: Kotimaiset Kasvikset ry.




Resepti

Marinoidut punasipulit


Ainekset

2 - 3 kpl punasipulia (noin 300 g)

1 dl valko- tai punaviinietikkaa

3 rkl hienoa sokeria

0,5 tl suolaa

5 kpl mustapippuria

2 rkl ruokaöljyä


Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi renkaiksi.


2. Laita kattilaan etikka, sokeri, suola ja mustapippurit. Kiehauta, kunnes sokeri on liuennut.


3. Lisää joukkoon punasipulinrenkaat. Kiehauta niin, että sipuli pehmenee hieman. Kääntele samalla sipulinrenkaita, jotta kaikki maustuvat liemessä.


4. Jäähdytä seos hyvin, lisää öljy ja sekoita. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua. Säilytä liemessään jääkaapissa.



Marinoidut punasipulit on myös ihana ruokalahja-idea. Laita punasipuli liemineen kauniiseen purkkiin ja sulje kannella tai tuorekelmulla. Voit vielä lopuksi viimeistellä kaunilla nauhalla.

10,748 katselukertaa

©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi