• Bilberry Hill

Merimiespihvit


Hirven, naudan, paisti, jauheliha, olutta, uunissa, olut, merimiespata, liha, padassa, reseptit, peruna, pannulla, perunaa, pataruoka
Merimiespihvit hautuu padassa herkulliseksi.

Merimiespihvit on herkullinen klassikkoresepti ja sitä kannattaa valmistaa kerralla iso padallinen. Pata saa mehevän makunsa (gluteenittomasta) oluesta ja maukkaasta lihaliemestä. Ainekset muhivat hitaasti uunissa meheväksi. Tätä haluat santsata lisää!


Resepti on gluteeniton, maidoton ja laktoositon.


Hirven, naudan, paisti, jauheliha, olutta, uunissa, olut, merimiespata, liha, padassa, reseptit, peruna, pannulla, perunaa, pataruoka
Lihaisan pataruoan kanssa sopii etikkaiset maustekurkut.

Merimiespihvit - vaivaton pataruoka


Pataruokia suositaan koska niiden valmistus on suhteellisen vaivatonta; kaikki ainekset yhteen pataan ja sitten uuniin hautumaan. Pataruoat paranevat aina seuraavan kerran (seuraavana päivänä) lämmitettäessä, jolloin ainesten aromit ovat kietoutuneet toisiinsa ja maku syventynyt entisestään. Tämä taika pätee myös merimiespadassa.


Merimiespihviin sopii myös riista: hirven, poron, peuran tai kauriin liha.


Hirven, naudan, paisti, jauheliha, olutta, uunissa, olut, merimiespata, liha, padassa, reseptit, peruna, pannulla, perunaa, pataruoka, hirven, riista, liha, pataruoka
Merimiespihvin maku vain paranee entisestään seuraavana päivänä lämmitettäessä.

Ainekset, n. 5 annosta


600 g luutonta naudan sisäpaistia tai vastaavaa

2-3 kpl keskikokoista sipulia

1 kg kiinteämaltoisia perunoita

2 kpl keskikokoista porkkanaa

3 rkl öljyä

1 rkl margariinia (maidoton, laktoositon)

4-5 dl vahvaa lihalientä

1 plo gluteenitonta olutta eli 3,3 dl

2 kpl laakerinlehteä

5 kpl maustepippuria


Päälle tuoretta persiljaa.

Valmistus


1. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit ja kuoritut porkkanat ja perunat.


2. Ruskista lihaviipaleet kevyesti molemmin puolin ja laita pannulle tilkka vettä aina ruskistuskertojen välillä. Hankaa pannun pohjalle jääneitä sattumia ja kaada ruskistuksesta maustunut huuhdevesi kulhoon odottamaan. Toista tämä aina kaikkien ruskistuskertojen välillä. Ruskistuksesta jäänyt liemi on tärkeä osa pataa. Siirrä ruskistetut lihaviipaleet lautaselle odottamaan. Ruskista myös sipulirenkaat.


3. Valitse riittävän kokoinen pata tai vuoka. Lado ainekset pataan kerroksittain siten, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee peruna-porkkanakerros. Ripottele väliin pippurit ja laakerinlehdet. Kaada pataan mausteliemi jota on yhteensä 1 litra: vahvaa lihalientä, pannun huuhdeliemi ja olut.


Vinkki: tee lihaliemi ruskistuksen huuhdeliemeen ja lisää tarvittava määrä vettä.


4. Hauduta 200 C asteisessa uunissa uunin keskitasolla ensin ilman kantta noin 45 minuuttia. Laita loppuajaksi kansi päälle. Kypsymisaika on noin 1,5 tuntia. Tarkista lopuksi että perunat ja porkkanat ovat kypsiä.


Silppua päälle tuoretta persiljaa ja tarjoa merimiespihvit maustekurkkujen ja salaatin kanssa.


Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä:

Herkullinen kana-kookos curry

Marinoitu punasipuli.

Nopea tomaattikeitto kasvistuorejuustolla.

Gluteeniton pähkinäpataleipä.

219 katselukertaa0 kommenttia