• Bilberry Hill

Nopeat gluteenittomat skonssit

Päivitetty: 9. helmik. 2021


Yes please - herkkuja englantilaisittain kello viiden teelle!


Englantilaiset teeleivät eli skonssit valmistuvat huippunopeasti ja vaivattomasti gluteenittomilla jauhoilla. Skonsseja voi syödä sekä makeiden että suolaisten lisukkeiden kanssa.


Resepti on helppo muokata myös vegaaniseksi valitsemallla voin tilalle leivontaan tarkoitettua kasvimargariinia ja maidon sijaan kauramaitoa, tai muuta kasvijuomaa.





Skonssien taikinaa ei kohoteta, joten leipominen sujuu nopeaan tahtiin taikinan valmistamisesta alkaen. Englantilaiset teeleivät paistuvat uunissa noin 10 minuutissa.


Gluteenittomat skonssit, juusto, omena, rucola, Coctail-pala, aamiainen, iltapala, suupala, sämpylä, voileipä, marmeladi, eväs, eväät, uuni, leipominen, leipä
Skonssit brie-juuston, omenan ja rucolan kera.

Ennen kuin aloitat teeleipien leipomisen, laita margariini tai voi pehmenemään jo hyvissä ajoin huoneenlämpöön.


Olen itse tehnyt monta kertaa sen virheen, että unohdan ottaa margariinin jääkaapista ja sitten kun aloitan leipomisen, on margariini vielä kylmää ja jähmeää. Margariinin tulee olla ihan pehmeää ja miltei ”löllöä” jotta saat sen sekoittumaan tasaisesti jauhoihin.


Useissa skonssien resepteissä suositaan vain sokeria, mutta itse pidän pienestä suolaisuudesta. Jos haluat, niin voit jättää halutessasi suolan pois.




Ainekset

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1,5 tl leivinjauhettta

2 rkl intiaanisokeria / ruskeaa sokeria

0,5 tl suolaa

60 g voita tai margariinia

1,5 dl maitoa tai kauramaitoa


Lisäksi gluteenittomia jauhoja kaulimiseen.


Valmistus

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, tasalämmölle.


2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne taikinaksi huoneenlämpöisen marganiinin/voin kanssa. Voit käyttää sekoittamisessa apunasi myös sähkövatkainta.


3. Lisää kauramaito ja sekoita taikinaksi.


4. Taputtele taikina jauhotetuin käsin jauhoitetulle leivinalustalle ja kauli pinta, jolloin taikina on noin noin 1- 1,5 cm paksu. Ota taikinasta ympyröitä pyöreällä muotilla. Kun muotin halkaisija on 6 cm, saat silloin noin 14 kpl skonsseja.


5. Laita taikinaiset skonssit leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 10 - 11 minuuttia, riippuen uunisi tehosta.

Viimeistele halkaistut skonssit tuoreilla marjoilla.
Viimeistele halkaistut skonssit tuoreilla marjoilla.

Halkaise skonssit ja tarjoa tuoreeltaan erilaisten herkullisten lisukkeiden kera.


Hyviä makeita vahtoehtoja ovat erilaiset hillot ja marmeladit kermavaahdon ja marjojen kera. Jos kaipaat suolaisia lisukkeita, sopivat erilaiset juustot aivan ihanasti skonsseille. Brie ja sinihomejuusto viikunahillon kera ovat suosikkejani!


Voit olla kiinnostunut myös näistä makeista resepteistä:

Unelmavaahto lettujen väliin

Gluteenittomat letut

305 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki