©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi

  • Bilberry Hill

Pienet uunimunakkaat

Päivitetty: 12o kesä 2019

Uunimunakkaiden resepti on maidoton, koska ohjeessa käyytetään vegaanista juustoa. Munakkaiden valmistus uunissa on helppoa. Valmistamiseen tarvitset vain muffinssipellin tai sopivia vuokia.


Pikkumunakkaat ovat maukkaita tarjottavia aamiaisella, lounaalla ja vaikka iltapalalla salaatin kera. Ne maistuvat myös koululaiselle täyttävänä välipalana mikrossa lämmitettynä voileivän kanssa.


Herkulliset uunimunakkaat sopivat aamiaiselle, lounaalle tai välipalaksi.

Reseptin juju on siinä, että jokainen pikkumunakas voidaan maustaa eri tavoin. Lisukkeina voi käyttää esimerkiksi kasviksia, pekonia, sieniä tai kinkkua.

Vinkki: Tein ensin munakkaat vanhalla, kuluneella muffinipellillä. Huolellisesta ruokaöljyllä voitelusta huolimatta kaikki munakkaat takertuivat muffinikoloihinsa. Aikamoinen sotku! Ostin kokemuksesta viisastuneena silikonisen muffinipellin (12 paikkaisen). Sillä munakkaat onnistuivat todella hyvin ja irtosivat helposti ehjinä (ihanan kuumina) kupeistaan.




Resepti


12 annosta, yksi muffinipellillinen


Munakkaiden perusainekset

10 kpl kananmunia

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria rouhittuna

1,5 dl Violife Block ”kasvisjuustoa” raastettuna (tai muuta hyvin sulavaa vegaania juustoa)

1,5 dl punasipulia hienonnettuna


Lisäksi tilkka ruokaöljyä muffinivuokien tai muffinipellin kolojen voiteluun.


Makua antamaan tarvitset erilaisia täytteitä. Valiste oman maun mukaan, esimerkiksi:

3 siivua savupekonia rapeaksi paistettuna

2-3 siivua leikkelekinkkua tai -kalkkunaa pieniksi paloiksi leikattuna

2-3 vihreää parsaa kiehautettuna (saa jäädä hieman rapeaksi) ja paloiteltuna

1 dl kanttarelleja pannulla paistettuna ja paloiteltuna

pieni pala punaista paprikaa pieninä paloina ja pannulla kuullotettuna

basilikan lehtiä ja persiljaa oman maun mukaan


Täytä uunimunakkat ennen paistamista oman makusi mukaan erilaisilla maukkailla lisukkeilla. Täytteeksi sopivat mm. sienet, sipuli, parsa, pekoni ja paprika. Reseptissä ei käytetä maitotuotteita, joten tavallisen juuston sijaan munakkaissa käytetään hyvin sulavaa vegaanista juustoa.

Valmistelu

Ota 12 paikkainen muffinipelti valmiiksi esille ja voitele sen ”kupit” huolellisesti ruokaöljyllä.


Täytä öljytyt kupit noin puoleen väliin jotta kananmunaseokselle jää riittäväsi tilaa.

Pikkumunakkaat valmiina uuniin.

Muffinipellin täyttäminen aineksilla

1. Raasta vegaani juusto. Jaa raaste ja hienonnettu punasipuli jokaiseen 12 muffikuppiin.


2. Tämän jälkeen voit valita mitä lisukkeita ja makuja haluat eri muffinssivuokiin.

Jaoin täytteet näin:

- 5 vuoalle parsaa ja kalkkunaa paloiteluna

- 5 vuoalle kanttarelleja ja pekoninpaloja

- loppuihin 2 vuokaan laitoin kuullotettua paprikaa ja ylijääneitä kalkkunanpaloja.


Täytteitä voi olla vuoassaan noin puoleen väliin, silloin jää riittävästi tilaa päälle kaadettavalle munakasseokselle.


2. Riko 10 munaa kulhoon, lisää suola sekä pippuri ja vatkaa munien rakenne rikki. Kaada ja jaa munakasseos 12 muffinivuokaan, täytteiden päälle. Jätä jokaiselle munakkaalle kohoamisvaraa vuoassaan, noin 1/2 cm. Sekoita hieman jokaisen vuokakolon sisältöä lusikalla.


4. Paista uunin keskitasolla, tasalämmöllä 200 C asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kaikki munakkaat ovat hyytyneet.


Huomasin hauskan ilmiön: Kypsymisen huomaa silikonista muffinipeltiä käytettäessä. Kun munakkaat ovat valmiit, ne nousevat osittain koloistaan.


Kumoa kypsät munakkaat heti vuoistaan ja tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa. Munakkaat säilyvät hyvän makuisina pari päivää jääkaapissa, josta ne on helppo laittaa mikroon lämpiämään.



Tarjoa uunimunakkaat salaatin ja tuoreen leivän kera.


225 katselukertaa