• Bilberry Hill

Täyteläinen vegaaninen riisipuuro

Päivitetty: 18. joulu 2020


Pehmeä ja täyteläinen vegaaninen riisipuuro kaurakermalla. Manteli mukaan onnea tuottamaan.

Tiesitkö että vegaaninen riisipuuro voi olla jopa täyteläisempää ja pehmeämpää kuin tavallinen riisipuuro 😍! Saat itsellesi samettisen pehmeää riisipuuroa ilman maitoa kun otat käyttöön tämän vinkin, sain sen eräältä kekseliäältä blogin seuraajaltani.


Maukas riisipuuro onnistuu erittäin hyvin myös ilman maitoa.

Kasvipohjaisen riisipuuron pehmeyden ja samettisuuden takana on kasvikerma. Käytän täyteläisen riisipuuron valmistuksessa yleensä ruoanlaittoon tarkoitettua 100% vegaanista kaurakermaa. Puuron valmistukseen sopii toki muutkin kasvikermat, kokeilemalla löydät oman suosikkisi.


Tämän ihanan vinkin kaurakerman käytöstä riisipuuron valmistuksessa sain eräältä Bilberry Hill Instagram-tilin seuraajalta. Olin silloin jutussani testannut monia kasvimaitoja riisipuuron valmistuksessa. Kaurakermassa ei maistu kaurajuomille tyypillinen kauran aromi ja siksi se sopii puuron valmistukseen mahtavan hyvin!

Astetta helpompaa kokkaamista. Maidottoman riisipuuron keittäminen on helppoa ja myös huolettomampaa kuin perinteisen (maitoon keitetyn) puuron valmistus.


Koska vegaaninen riisipuuro valmistetaan ilman maitoa🍀, ei maidolle tyypillistä pohjaan palamisen ja herkkää ylikiehumisen pelkoa ole. Riisit keitetään aluksi pelkässä vedessä kypsiksi hiljalleen haudutellen. Lopuksi lisätään vain ihanan paksu kaurakermavalmiste ja suola. Lopputulos on ihanan pehmeä ja täyteläinen riisipuuro!


Maidoton riisipuuro sopii moneen. Vegaaninen riisipuuro sopii niin joulupuuroksi, riisipiirakoiden täytteeksi kuin ahvenanmaan pannukakkuun😊.


Joulun aikaan riisipuuron seuraksi sopii parhaiten kaneli ja sokeri.

Vegaanisen riisipuuron ainekset


8 dl vettä

2 dl puuroriisiä

2 dl kaurakermaa

1 tl suolaa

Valmistus


1. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon riisit. Anna kiehua hiljalleen kansi suljettuna noin 35 minuuttia ja sekoita välillä.


2. Lisää joukkoon kaurakerma ja sekoita tasaiseksi. Anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla.


Vinkki: Jos puuro on mielestäsi liian jähmeää, lisää joukkoon hieman kuumaa vettä. Sekoita tasaiseksi.


Tarjoa puuro lämpimänä voi/margariinisilmän, kanelisokerin tai vaikka marjakiisselin kera. Joulun aikaan kuuluu tietenkin, että puurokattilaan piilotetaan myös yksi manteli.


Maukasta puurohetkeä toivotellen!

253 katselukertaa0 kommenttia

©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi