• Bilberry Hill

Täytetyt paprikat, kasvis- ja lihatäyte

Päivitetty: helmi 9


Paprikaa löytyy ihanan energisissä väreissä: keltaisena, punaisena, oranssina, vihreänä ja jopa tummanpuhuvan ruskean mustana. Vihreät paprikat ovat raakoja, mutta sopivat tavalliseen ruokakäyttöön. Paprikat ovat todellisia vitamiinipommeja, sillä niiden C-vitamiinipitoisuus on kaikista kasviksista suurimpia.



Täytetyt paprikat on helppo resepti, sillä onhan kiinteämaltoiset paprikat helppoja käsitellä ja ne paistuvat nopeasti uunissa kypsiksi pienen esikäsittelyn jälkeen. Jauhelihatäytteiset paprikan puolikkaat ovat ihanan täyttäviä ja sopivat pääruuaksi salaatin kanssa. Kasvistäytteiset paprikat voi tarjota myös vaikka lisukkeena kalan tai lihan kanssa, perunoiden, pastan tai riisin sijaan.


Paprikat kypsyvät uunissa tasaisesti täytteen kanssa, kun esikäsittelet paprikat ensin. Juu, tiedän! Se voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta ei hätää, sillä onneksi on mikroaaltouunit 😉. Halkaistut ja siemenkodasta puhdistetut paprikan puolikkaat kypsennetään miltei kypsiksi ensin mikrossa ja täytetään sen jälkeen mehevällä täytteellä. Tämä lyhentää paprikoiden kypsennystä uunissa melkoisen tovin.


Halkaise paprikat pituussuuntaisesti ja säilytä kauniit vihreät kannat.
Halkaise paprikat pituussuuntaisesti ja säilytä kauniit vihreät kannat.

Nopea täytettyjen paprikoiden esikäsittely

Valitse valmistusta varten melko reilun kokoiset paprikat. Halkaise puoliksi pituussuuntaisesti kantoineen päivineen. Säästä vihreät kannat, sillä ne ovat todella kauniit! Poista terävällä veitsellä varovasti siemenkodat ja paprikan sisällä oleva vaalea malto. Valkoinen malto ei maistu miltään ja se vie vain turhaan tilaa herkulliselta täytteeltä.


Kypsennä paprikanpuolikkaita mikroaaltouunissa noin 2 minuuttia täydellä teholla (kuvun alla), kunnes ne ovat kypsyneet pehmeämmiksi. Kaada paprikoiden sisälle kertynyt neste pois ja täytä haluamallasi täytteellä. Tämän jälkeen paprikan puolikkaat ovatkin jo valmiit uuniin!


Valmistan yleensä täytettyjä paprikoita samalla kertaa kahdella erilaisella täytteellä. Tässä on sinulle vaihtoehtoina vegaaninen kasvistäyte ja perinteisempi jauhelihatäyte. Voit varata yhden paprikan, eli kaksi puolikasta, aina syöjää kohden.

Täytetyt paprikat, kasvis, suippopaprikat, uunissa, täyte, paprikaresepti, jauheliharesepti, jauheliha, kvinoa, riisi, ruokakaura, juusto, kasvistäyte, uuniruoka,
Täytetyt paprikan puolikkaat valmistuvat uunissa noin 15 minuutissa.

Vegaaniset, kasvistäytteiset paprikat, 2 annosta

Ainekset

2 kpl isohkoa paprikaa

200 g kesäkurpitsaa

2 dl kypsää basmatiriisiä

2 dl höyrytettyä parsakaalia hienonnettuna (jätä purutuntumaa)

100 g keltasipulia

1-2 valkosipulin kynttä

0,5 -1 tl suolaa

ripaus rouhittua mustapippuria

1 prk (150 g) Tomaatti-basilika Oatly ”kasvituorejuustoa”

Valmistus

1. Hienonna kesäkurpitsa, valkosipuli ja sipuli ja kuullota pannulla.


2. Lisää joukkoon kypsä riisi, parsakaali ja mausta suolalla, mustapippurilla ja Tomaatti-basilika Oatly kasvituorejuustolla. Sekoita lämpimällä pannulla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.


3. Halkaise puoliksi pituussuuntaisesti paprikat ja poista siemenkodat sekä valkoinen paprikan malto. Esikypsytä mikrossa n. 2 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet.


4. Täytä paprikan puolikkaat kasvistäytteellä ja laita leivinpaperilla suojattuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 C asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Jauhelihatäytteiset paprikat, 2 annosta

Ainekset

2 kpl isohkoa paprikaa

250 g jauhelihaa

3-4 rkl soijakastiketta

100 g keltasipulia

1 dl porkkanaraastetta

1 dl kypsää basmatiriisiä

4 rkl tuorejuustoa

2 dl juustoraastetta

ripaus rouhittua mustapippuria

pieni pala punaista chiliä hienonnettuna

1. Ruskista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta soijalla.


2. Lisää joukkoon porkkanaraaste, riisi, tuorejuusto, juustoraaste ja hienonnettu chili. Sekoita lämpimällä pannulla tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.


3. Halkaise puoliksi pituussuuntaisesti paprikat ja poista siemenkodat sekä valkoinen paprikan malto. Esikypsytä mikrossa n. 2 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet.


4. Täytä paprikan puolikkaat jauhelihatäytteellä ja ripottele halutessasi vielä päälle juustoraastetta. Laita täytetyt paprikan puolikkaat leivinpaperilla suojattuun uunivuokaan Paista uunin keskitasolla 200 C asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.


Tarjoa kuumat paprikanpuolikkaat raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kera.

Vinkki! Jos kaikki täyte ei mahtunut paprikoihin, käytä yli jäänyt täyte leipäviipaleiden päällä ja tee niistä uunissa lämpimiä voileipiä.


Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä:

Täytetyt kesäkurpitsaveneet, gluteeniton ja vegaani resepti.

Pienet uunimunakkaat.


251 katselukertaa0 kommenttia