• Bilberry Hill

Toast Skagen

Päivitetty: touko 2

Klassikkoherkku toast skagen maistuu taivaalliselta myös maidottomana ja gluteenittomana versiona. Alkuperäisessä reseptissä leipäviipaleet kuuluisi paistaa voissa/margariinissa pannulla, mutta kevennetyssä (maidottomassa) versiossa unohdetaan rasva ja paahdetaan leivät ihanan rapeaksi.



Reseptissä on noudatettu FODMAP-suosituksia ja valittu paremmin herkälle vatsalle sopvia ruoka-aineita, mausta tinkimättä!


Juhlava toast skagen

Maukkaat katkarapuvoileivät sopivat juhlaan kuin juhlaan. Olen valmistanut näitä herkkupaloja niin uudenvuoden pippaloihin kuin keväisiin juhliin ja juhannukseksi. Reseptiä on helppo muokata mieleisäksi aina oman maun tai vieraiden ruokarajoitteiden mukaan.


Saat toast skageniin helposti mukavaa vaihtelua valitsemalla välillä eri makuista leipää, tummaa tai vaaleaa.

Helppo ja nopea skagenröra

Leipien päälle tuleva skagenröra-seos valmistuu nopeasti ja helposti. Voit valita siihen joko miedossa suolaliemessä säilöttyjä tai pakastettuja katkaravun pyrstöjä. Molemmat ovat yhtä hyvä valinta.


Resepti

Toast skagen-leivät, 10 annosta


Ainekset skagenröra-seokseen

250 g kuorittuja katkarapuja

1,5 - 2 dl Alpro Soya Go On Natural maustamaton (rahkan kaltainen seos)

2 dl kevytmajoneesia, maidoton

2 tl sinappia

1 - 2 tl sitruunapippuria

0,5 tl suolaa

0,5 – 1 dl purjoa hienonnettuna

0,5 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Noin 10 siivua gluteenitonta paahtoleipää tai muuta mieleistä leipää.

Maidotonta margariinia leipien voiteluun.


Annosten tekoon ja koristeluun

100 g mätiä (esim. kirjolohen) ja muutama katkaravun pyrstö

Nokare maidotonta margariinia Frisee-salaattia

Tuoretta tilliä

Sitruuna tai lime


Valmistusohje

1. Jos käytät pakastettuja katkarapuja, sulata ne ja valuta siivilässä. Siirrä samalla syrjään muutama kaunein katkaravun pyrstö leipien koristelua varten.


2. Sekoita keskenään Alpro Soya Go On Natural -rahka, majoneesi, sinappi, sitruunapippuri, suola, sekä hienonnettu tilli ja purjo.


3. Lisää joukkoon valutetut katkaravun pyrstöt. Sekoita seos tasaiseksi ja tarkista maku. Voit lisätä tarvittaessa sitruunapippuria ja/tai suolaa.


Vinkki herkkävatsaisille: FODMAP-ruokavalion avulla voit helpottaa herkästi oireilevaa ja turpoavaa vatsaa jättämällä ruoasta pois kaikki sipulit. Ruohosipuli ja purjon vihreä osa sulavat paremmin ja eivät aiheuta toiminnallisia vatsavaivoja kuten sipuli.


4. Paahda leipäviipaleet kauniin kullanruskeiksi, halutessasi voit leikata kuoret pois.


5. Sipaise paahdettujen leipien päälle margariinia. Lado sen jälkeen päälle hieman friseesalaattia ja sen päälle iso lusikallinen skagenröra-seosta.


6. Koristele annokset katkaravuilla, mädillä, ohuilla limesiivulla ja tillillä.


Täytetyt toast skagenit ovat aina parhaimmillaan juuri valmistettuina. Margariini ja salaatti leipäsiivun päällä on kätevä tapa säilyttää täytetyt katkarapuleivät rapeampina. Skagenröra-seos ei pääse heti kostuttamaan leivän pintaa vaikka annokset joutuisivat hieman odottamaan tarjoilua.


Tarjoa herkulliset toast skagenit raikkaan juoman kera.




186 katselukertaa

©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi