©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi

  • Bilberry Hill

Vegaaninen coleslaw

Päivitetty: 12o kesä 2019

Varhaiskaalista valmistettu rapea ja raikas vegaaninen coleslaw on myös gluteeniton ja maidoton. Se on myös luonnollisesti laktoositon. Kevyen ja silti hyvin maukkaan kastikkeen takaa kasvismajoneesi ja pehmeän makuinen maustamaton soijajogurtti.


Raikas coleslaw maistuu kalan, kanan ja lihan kanssa. Ja myös sellaisenaan!


Anna coleslaw-salaatin teketytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Silloin kaikki maut ehtivät nousta herkullisesti pintaan.






Resepti

Vegaaninen Coleslaw

4 annosta


Ainekset

n. 400 g varhaiskaalia

n. 150 g porkkanaa (2 kpl)

1dl vegaanista majoneesia

1,5 dl maustamatonta ja gluteenitonta kasvijogurttia, esim. Alpro Soy Mild & Creamy

2 rkl sitruunanmehua

1rkl sinappia

0,5 tl suolaa

2 tl sokeria

mustapippuria rouhittuna oman maun mukaan


Valmistusohje


1. Suikaloi varhaiskaali ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.


2. Mittaa kasvipohjainen majoneesi ja jogurtti sekoitusastiaan.


3. Purista sitruunanmehu ja lisää joukkoon.


4. Lisää seokseen sinappi, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.


Kaada varhaiskaalisuikaleet ja porkkanaraaste kulhoon, lisää päälle kastike ja sekoita hyvin. Peitä kulho kannella tai tuorekelmulla. Anna teketytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.


Tarjoa varhaiskaalisalaatti grillatun ruoan, kasvispihvien ja -piiraiden lisukkeena.



140 katselukertaa