• Bilberry Hill

Vegaaninen mustikkapiirakka, gluteeniton

Päivitetty: touko 2

Maukas vegaaninen mustikkapiirakka onnistuu myös ilman gluteenia. Jotta täytteeseen saadaan mehevä ja kermamainen koostumus, käytän mustikoiden lisänä rahkan ja kermaviilin kaltaisia kasvituotteita.



Kermamainen soijatäyte mustikoiden kanssa tekee mustikkapiirakasta juuri sopivan mehevän.

Mustikkapiirakan täyte on valmistettu ilman kananmunaa, joten täytteen sitomiseen on käytetty vanhaa, isoäidin konstia: Lisätyt perunajauhot sitovat juuri sopivasti mehukkaat mustikat ja kermamaisen kasvistäytteen.


Piirakan pohjan ohjeen löydät täältä http://www.bilberryhill.fi/post/vegaaninen-gluteeniton-munaton-maidoton-piirakkapohja-marjapiirakkapohja .


Lisävinkki piirakkapohjalle: Huomasin, että joidenkin valmistajien gluteenittomista jauhoista tai jauhoseoksista leivottaessa piirakkapohja tuntui toisinaan tarttuvan turhankin napakasti paistovuokaan. Tämän voi välttää jos valmistelet piirakkavuoan voitelemalla ja jauhottamalla.



Resepti

Vegaaninen gluteeniton mustikkapiirakka Ø 24 -26 cm


Pohja

Valmista ensin vegaaninen piirakkapohja linkistä löytyvän ohjeen mukaan. Voitele ja jauhottele piirasvuoka, käytä kasvimargariinia ja gluteenittomia korppujauhoja.


Täytteen ainekset

4 dl mustikoita tuoreina tai pakasteena

noin1 - 2 rkl perunajauhoja (pakastemustikoihin voi laittaa 2 rkl perunajauhoja, tuoreisiin 1 rkl)


2 dl Alpro Go On Natural (rahkamaista) soijavalmistetta

3 dl Alpro Soy Natural jogurttia

0,5 dl Omena- tai lakkahilloa

4 rkl hienoa sokeria

2 tl vaniljasokeria




Ohje

1. Laita uuni lämpiämään tasalämmölle, 200 C asteeseen.


2. Kun olet voidellut ja jauhottanut piirakkataikinan, laita piirastaikina vuokaan. Käytä apuna jauhoa: kasta sormet gluteenittomissa jauhoissa ja taputtele taikina vuokaan.


3. Sekoita omassa kulhossaan keskenään jäiset pakastemustikat ja perunajauhot.


4. Sekoita keskenään omassa kulhossaan loput ainekset ja kaada seos piirakkapohjan päälle


5. Ripottele perunajauhotetut mustikat seoksen päälle ja painele niitä lusikalla täytteen joukkoon.


6. Paista piirasta keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.


7. Anna mustikkapiirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.







291 katselukertaa

©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi