©2019 Bilberry Hill - info(at)bilberryhill.fi

  • Bilberry Hill

Vegaaninen vihreä pesto

Päivitetty: helmi 26


Itse tehty vegaaninen tuorepesto maustaa monenlaiset ruoat.

Vihreä pesto ilman juustoa yllättää maukkaudellaan. Vegaaninen pesto toimii samalla tavoin kuin perinteinen pesto: Voit syödä pestoa tuttuun tapaan pastan, lihan, kalan ja salaatin kera. Voit sipaista sitä myös leivän päälle.


Resepti on helppo ja nopea koska siinä käytetään mantelijauhoa.

Olen ns. sekäsyöjä, mutta vegaaninen pesto on minulle juuri sopiva vastaus maidottomaan ruokavaliooni. Paljon makua ja herkullisia syvän vihreitä sävyjä! Tätä ihanuutta ahmii mielellään myös silmillään.


Vegaaninen pesto sopii etenkin leivän päälle.

Resepti on todella helppo ja nopea, koska siinä käytetään valmista mantelijauhoa. Pestoon lisättävä sitruunamehu tuo pestoon juuri sopivasti pientä raikasta lisämakua.


Jos olet allerginen manteleille, kokeile mantelijauheen tilalla pähkinöitä tai pinjan siemeniä jauhettuna.

Voiko pesto ilman parmesan-juustoa olla maukasta? Halusin tietenkin testata tätä ennen reseptin julkistamista: Vannoutuneet juuston ystävät ja perinteisen peston syöjät eivät huomanneet juuston puuttumista. Palaute oli pikemmin päinvastoin, tyytyväisiä kehuja sateli herkuttelun lomassa ja reseptiä vaaditiin mukaan. Kyllä se näin vain oli, ettei juustoa tarvittu tähän pestoon.



Resepti

Vegaaninen vihreä pesto


Ainekset

100 g mantelijauhoa (n. 2,3 dl)

1 ruukku basilikaa

1 ruukku persiljaa

(1 valkosipulin kynsi muskattuna)

2 dl hyvää oliiviöljyä

0,5 -1 tl suolaa

1 rkl sitruunamehua


Valmistusohje

1. Hienonna basilika ja persilja hienoksi silpuksi.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Nauti pastan tai tuoreen leivän kera!


Voit olla kiinnostunut myös näistä:

Maukas vegaaninen ja gluteeniton kauraleipä

Herkullinen avocadoleipä

Kuohkea gluteeniton pataleipä


52 katselukertaa