Bilberry Hill -keittiössä
Olen graafisen suunnittelun ammattilainen joka rakastui ruuanlaittoon. Työni lisäksi suunnittelen mm. ruokakuvauksia sekä reseptiikkaa.
Olen onnekas, sillä olen päässyt työskentelemään monen huippukokin kanssa.
KOKKAUSOPISSA
Sain monet hyvät kokkausopit ja vinkit ruokakuvauksissa kurkkimalla mm. chef Aki Wahlmanin, Suomen kokkimaajoukkeen johtaja Kristian Vuojäven, Kinuskikissa Sini Visan, Hellapoliisi Kati Jaakosen ja villiyrttilähettiläs Sami Tallbegin olan takaa.
VATSA HUUSI APUA
Muutama vuosi sitten vatsa alkoi huutaa apua. Äänekkäästi. "Tavallisista" aineksista kokkaaminen kohtasi kolauksen. Tuntui että vatsa kipeytyi ja turposi kaikesta, mitä söin. Suolisto teki kuperkeikkaa.
Ei todettu maitoallergiaa eikä allergiaa gluteenillekaan. Maitotuotteet ja gluteeni
eivät vain eivät enää sopineet vatsalle.
Selvisi, että pari vuotta kestäneet vahvat särkylääkekuurit olivat herkistäneet vatsan ja suoliston. Lääkkeet oli määrätty välilevyn pullistumasta aiheutuneeseen selkäkipuun.
Stressasin tilanteesta kovasti. Lopulta kokeilin ruokavalion muuttamista maidottomaksi ja gluteenittomaksi. Se tuntui auttavan jo alkupäivien aikana. Harmitti kyllä, että rakkaasta ruisleivästä piti luopua!
Kävin ruokakursseilla, testasin ruoka-aineita ja opettelin leipomaan maidottomista ja gluteenittomista aineksista.
VOITON PUOLELLE
Tasapaino löytyi loppujen lopuksi sopivilla raaka-aineilla. Vatsan murina hiljeni ja turvotus katosi. Ruokavalion muutokset onnistuivat hiljalleen yritysten ja erehdysten kautta.
RESEPTIT KAIKKIEN KÄYTTÖÖN
Haluan jakaa kaikille oppimani niksit maidottomien ja gluteenittomien ruokien reseptiikasta. Ja onpa mukana muutama vegaaninenkin resepti. Toivon, että niistä on iloa sinullekin!
Terveisin,
Sinikka & Bilberry Hill