top of page
  • Writer's pictureBilberry Hill

Aromikas koivunlehtiviina

Juuri puhjenneet hiirenkorvat sopivat hyvin keväisen mausteviinan valmistukseen. Tarvitset vain kourallisen pieniä koivunlehtiä maustaaksesi aromikkaan snapsin. Viinan maustamiseen voi käyttää myös koivun silmuja. Koivuviinan maku ja tuoksu on pehmeän makeahko.


Koivunlehdillä maustettu viina sopii juhlaviin tilaisuuksiin. Se on pehmeän makuinen snapsi, ruokaryypy ja ruokahalun antaja (vain täysi-ikäisille).


Hennot koivunlehdet ovat parhaimmillaan viinan maustamiseen kun ne ovat vielä tahmeita hiirenkorvavalla ja eivät ole ehtineet kasvaa täyteen mittaansa.

Jos haluat valmistaa hiirenkorvaviinaa hyvin aikaisin keväällä, kerää koivunoksia maljakkoon. Täytä maljakko vedellä ja laita oksat vaasiin. Pidä maljakkoa valoisassa, mielellään aurinkoisessa paikassa. Viikon sisällä silmut alkavat jo vihertää.

Koivu ruuanlaitossa ja lääkitsemisessä

Koivu on ollut meille suomalaisille tärkeä monella tapaa. Arvokkaan puutavaran lisäksi siitä saa mahlaa jota voi käyttää ruoanlaitossa että juomana. Nuoret lehdet sopivat sellaisenaan salaattiin tai koristeeksi ruuassa.


Koivu on ollut meille suomalaisille aina tärkeä monella tapaa. Ja on edelleen.

Koivunlehtiteen monet teenystävät jo tuntevatkin. Hiirenkorvat antavat maukasta aromia viinajuomiin ja likööreihin. Onpa koivua käytetty myös reuman hoitoon. Mausteviinan tekoon se on helppo valinta, sillä nuoria koivunlehtiä ei tarvitse esikäsitellä mitenkään. Miltä koivunlehti maistuu? Nappaa lehti ja maista!

Koivunlehtiviina resepti

Ainekset

1 kourallinen hiirenkorvalla olevia koivun lehtiä 0,70 l kirkasta viinaa, esim. Koskenkorvaa tai maustamatonta votkaa 1 - 2 tl hienoa sokeria

Valmistusohje

1. Laita juuri kerätyt koivunlehdet puhtaaseen pulloon tai muuhun sopivaan astiaan. 2. Lisää hieno sokeri. 3. Kaada viina päälle ja sulje pullo. 4. Pidä pulloa huoneenlämmössä, mielellään pimeässä 1 -14 päivää.

Kun olet maustanut viinaa haluamasi ajan, siivilöi neste. Tarjoa koivuviina raikkaan kylmänä. Hiirenkorvaviinan kultainen väri vaihtelee sen mukaan kuinka kauan maustat viinaa.

816 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page