Bilberry Hill
Gluteeniton ja maidoton mansikkakakku
Päivitetty: 10. toukok. 2020

Perinteinen mansikkatäytekakku on edelleen juhlien suosikkikakku. Gluteenittomana ja ilman maitotuotteita valmistettuna se on yhtä herkullinen!
Kakun koristeeksi asettelin halkaistuja mansikoita. Tuoreet kotimaiset mansikat ovat ehdottomasti parhaita - mutta kun niitä ei ole aina saatavilla, on ihanaa että tuontimansikoita on tarjolla ympäri vuoden.

Täytekakun resepti on helppo ja yksinkertainen. Gluteeniton kakkupohja on erittäin kuohkea joka sisältää kananmunia, sokeria, leivinjauhetta sekä gluteenittomia jauhoja. Kakkupohjan reseptin löydät täältä.
Tavallisen kerman sijaan vispasin kakun päälle kaurakermasta kuohkean kuorrutuksen. Kakun täyte sisältää mansikkahilloa ja kaurakermavaahtoa. Väliin voi laittaa lisäksi myös mansikansiivuja tai banaania, näin saa kakkuun lisämehevyyttä.

Herkullinen täytekakku, jossa on huomioitu monia ruokarajoitteita
Usein sattuu niiin, että vierailla on erilaisia ruoka-allergioita. Tämä resepti pelastaa sinut leipomasta monia vaihtoehtoja, sillä mansikkatäytekakku on gluteeniton, maidoton, soijaton sekä pähkinätön ja siksi oiva tarjottava juhlissa!
Resepti
Gluteeniton ja maidoton mansikkatäytekakku
Leivo ensin 4 munan kakkupohja
Gluteenittoman kakkupohjan reseptin löydät täältä
Kakun kuorrutus ja täyte
Ainekset
2,5 dl Kauravispiä
0,5 - 1 rkl hienoa sokeria
1 – 2 dl mansikkahilloa (tarkista gluteenittomuus)
(1 kpl banaani)
2 - 3 dl laimennettua marjamehua tai gluteenitonta kauramaitoa kakun kostutukseen
2 - 4 dl tuoreita mansikoita koristeeksi ja kakun väliin
Valmistusohje
1. Valmista ensin gluteeniton sokerikakkupohja reseptin mukaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja halkaise pohja kahteen tai kolmeen osaan.
2. Vispaa kaurakerma kuohkeaksi ja mausta sokerilla.
3. Jos haluat kakun täytteeseen myös banaania, leikkaa banaani ohuiksi siivuiksi.
4. Laita alin kakkupohja tarjoilulautaselle ja kostuta mehulla tai kauramaidolla. Lisää päälle mansikkahilloa (ja lisäksi mansikan- tai banaanisiivuja). Levitä päälle ohut kerros kaurakermavaahtoa. Tee toinen kerros samoin, jos leikkasit pohjan kolmeen osaan. Lisää päälle päällimmäinen kakkupohjakerros ja kostuta se. Levitä päälle mansikkahilloa.
5. Peitä kakku lopulla kaurakermavaahdolla.
6. Halkaise mansikat ja koristele kakku.
Pyyhäise lopuksi tarjoilulautasen reunat siistiksi. Jos maltat, anna täytekakun tekeytyä tunti ennen tarjoilua. Säilytä kakku raikkaana jääkaapissa.
Voit olla kiinnostunut myös näistä kakkuresepteistä:
Gluteeniton vadelmamoussekakku, ilman maitotuotteita
