top of page
  • Writer's pictureBilberry Hill

Gluteeniton makea piirakkapohja

Päivitetty: 3. huhtik. 2021


piirakkataikina, myllyn paras, mummon mustikkapiirakka, pellillinen, puolukkapiirakka, omenapiirakka, puolukka, suklaa, marjapiirakka, gluteenito, maidoton, laktoositon, tuorejuusto, mamman marjapiirakka pellillinen, marjainen
Gluteenittomassa piirakkapohjassa maistuu lempeä kaura.

Hyvälle makealle piirakkapohjan reseptille on aina tarvetta. Tämä perusresepti sopii monelaisille piirakkatäytteille, se on gluteeniton, maidoton ja laktoositon. Ohjeessa käytettävä kaurajauho antaa pohjaan hyvää makua ja tekstuuria.


Piirakkapohjaresepti sopii niin hedelmä- kuin marjapiirakalle. Erinomainen mustikkapiirakalle, juustokakulle ja rahkapiirakalle! Paitsi että pohja on maukas, se on myös on tosi helppo ja nopea leipoa.piirakkataikina, myllyn paras, mummon mustikkapiirakka, pellillinen, puolukkapiirakka, omenapiirakka, puolukka, suklaa, marjapiirakka, gluteenito, maidoton, laktoositon, tuorejuusto, mamman marjapiirakka pellillinen, marjainen
Gluteeniton piirakkataikina taputellaan paistovuokaan jauhoja apuna käyytäen.


piirakkataikina, myllyn paras, mummon mustikkapiirakka, pellillinen, puolukkapiirakka, omenapiirakka, puolukka, suklaa, marjapiirakka, gluteenito, maidoton, laktoositon, tuorejuusto, mamman marjapiirakka pellillinen, marjainen
Persikkapiirakan pohjassa ei käytetty leivinjauhetta ja reuna pysyi vuoan reunoilla ylhäällä paiston ajan.

Hyvä vinkki leivinjauheen käytöstä


Jos haluat, että piirakkapohjan reunat pysyvät skarpisti pystyssä, eivätkä ”valu” paiston aikana täytteen tasolle, niin älä käytä pohjan valmistuksessa leivinjauhetta.


Lopputulos on erittäin maukas ja hyvä molemmin tavoin. Ilman leivinjauhetta pohjasta tulee hieman keksimäisempi. (Huom: Vinkki koskee vain tätä reseptiä.)


Suosittelen käyttämään irtopohjavuokaa, saat piirakasta silloin todella kauniin 😍.


PS: Täältä löydät reseptin gluteenittomalle ja maidottomalle persikkapiirakalle, jossa on sama piiraspohja.
Ainekset, Ø 28 cm kokoiseen piirakkavuokaan


150 g maidotonta leivontamargariinia

1,5 dl hienoa sokeria

1 kananmuna

2 dl gluteenitonta kaurajauhoa

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl psylliumjauhetta

(1 tl leivinjauhetta, ei välttämätön)

Valmistus


1. Ota margariini ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.


2. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi sähkövatkainta käyttäen. Anna taikinan levätä 5 - 10 minuuttia, jotta psyllium ehtii turpoamaan tarpeeksi.


Jos haluat, että piirakkapohjan reuna pysyy ryhdikkäästi vuoan reunoja vasten, eikä "valu" alas päin paiston aikana, älä käytä leivinjauhetta.


3. Taputtele piirakkataikina leivontamargariinilla voideltuun (mielellään irtopohjaiseen) vuokaan, jonka halkaisija on noin 28 cm. Nosta taputellen taikinaa reunoille asti. Käytä taputtelussa apuna kaurajauhoja, niin taikina ei tartu sormiisi. Koska gluteeniton taikina on melko tahmeaa, voit käyttää jauhoja melko runsaastikin, sillä jauhot uppoaa mukavasti taikinaan.


Kun taikina on taputeltu piirakkavuokaan, laita se jääkaappiin odottamaan. Viimeistään tässä vaiheessa olisi hyvä laittaa uuni lämpiämään 175 C asteeseen, tasalämmölle.


Kun uuni lämmennyt valmiiksi, lisää pohjan päälle haluamasi täyte ja paista piirakkaa uunin alatasolla 175 C asteessa noin 40 – 55 minuuttia, riipuen uunisi tehosta ja täytteen paksuudesta.


Voi olla kiinnostunut myös näistä resepteistä:

Gluteeniton ja maidoton persikkapiirakka

Hyvä gluteeniton pullataikina

2 769 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page