Bilberry Hill
Gluteenittomat ja maidottomat blinit ja katkarapulevite
Päivitetty: 2. toukok. 2020
Maidottomat ja gluteenittomat pikkublinit savustetuilla katkaravuilla on kiva tapa aloittaa herkullinen rapukausi. Savukylvyn läpi käyneet rapujen "pikkuserkut" maistuvat ihanan vahvasti savulle.
Tällä reseptillä teet maukkaat alkupalat - ja ilman maitotuotteita ja gluteenia!

Jos et ole savuaromin ystävä, voit yhtä hyvin valmistaa levitteen tavallisista katkaravuista. Käyttämällä kuorimattomia katkarapuja saat mauikkaimman lopputuloksen.
Maidottomat ja gluteenittomat blinit
Pienet blinit ovat juhlavia ja näppäriä sormisyötäviä. Maidottomien ja gluteenittomien blinien ohjeen löysin täältä. Paistoin blineistä ihan pikkuisia, helposti sormin syötävän kokoisia.

Oletko kokeillut savustettuja katkarapuja?
Hyvin varustelluista marketeista löydät savustettuja katkarapuja (taitaa olla sesonkituote, tarkista kaupastasi saatavuus). Nämä katkaravut maistuvat ja tuoksuvat mahtavan voimakkaasti savulle. Niistä riittää aromikasta makua niin salaatteihin, piiraisiin kuin perinteisesti laittamalla paahtoleivän päälle.


Reseptit
Maidottomat ja gluteenittomat blinit
2 dl kasvimaitoa 1 tl kuivahiivaa 2+2 dl gluteenitonta tattarijauhoja 1,5 dl gluteenitonta olutta 0,5 rkl suolaa 1 rkl hunajaa 2 kananmunaa juoksevaa rypsiöljyvalmistetta paistamiseen
Blinien valmistus
1. Sekoita lämpöiseen kasvimaitoon hiiva ja 2 dl tattarijauhoja. Anna käydä huoneenlämmössä 8-12h liinan alla.
2. Lisää sekaan loput jauhot, olut, suola, hunaja ja keltuaiset.
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinan sekaan.
4. Kuumenna pannulla melko reilusti öljyä, jotta saat blineihin makua ja mehevyyttä. Paista blinit keskilämmöllä kullanruskeiksi.
Maidoton katkarapulevite
Ainekset
3 rkl maustamatonta soijajogurttia
50 g aiolia (tulee Hyvä Apaja -katkarapupakkauksen mukana) TAI 3 rkl tavallista majoneesia
1-2 tl sinappia
ruohosipulia
puna- tai keltasipulia
tilliä
tuoretta persiljaa
mustapippuria rouhittuna
Hyvä Apajan savustettuja katkarapuja yhden pakkauksen 350 g, josta katkarapuja on 300 g + aiolia 50 g TAI tavallisia kuorimattomia katkarapuja 350 g
Katkarapulevitteen valmistus
1. Yhdistä soijajogurtti, aioli (tai tavallinen majoneesi) ja sinappi.
2. Silppua mukaan ruohosipulia, hienonnettua sipulia, tilliä ja persiljaa oman maun mukaan.
3. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
4. Kuori savukatkaravut. Säästä kauneimmat pyrstöt koristeiksi ja loput voit leikata veitsellä pikkupaloiksi.
5. Kaada hienonnetut katkaravunpyrstöt levitteeseen ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilliä, persiljaa tai sipulia.
6. Laita pikkulusikallinen katkarapulevitettä jokaiselle blinille ja lisää päälle kuorittu katkaravun pyrstö. Koristele tillillä.
Tarjoa blinit raikkaan juoman kera.
Haluatko lisää maidottomia / gluteenittomia alkupalaideoita? Kurkkaa resepti maukkaista toast skagen -leivistä.
