Bilberry Hill
Gluteenittomat krutongit
Päivitetty: 16. helmik. 2021

Rapsakat leipäkrutongit eli paahdetut ja maustetut leipäkuutiot antavat hyvää lisämakua ja tekstuuria ruokaan. Gluteenittomia krutongeja voi tehdä niin tummasta kuin vaaleasta gluteenittomasta leivästä. Siihen sopii erinomaisesti vanhaksi jäänyt leivän kannikka, joka on ehtinyt jo vähän kuivahtaa. Leipäpalat imevät itseensä kaikki mausteet ja aromit, joten kannattaa valita myös hyvä oliiviöljy niiden paistamiseen.

Krutongit lisämausteena
Krutongit sopivat lisukkeeksi erilaisiin samettisiin keittoihin (kuten tomaattikeittoon), salaatteihin ja paistoksiin ja munakkaisiin. Ne eivät ole pelkkiä kaunistuksia, vaan toimivat maukkaina lisämausteina ja tuovat myös mukavasti lisää ruokaisuutta ruokaan.

Mausta ihanasti rouskuvat krutongit oman makusi mukaan suolalla, valkosipulilla, pippurilla tai erilaisilla kuivatuilla yrteillä. Jos haluat oikein tulisia krutongeja, käytä mausteena chilipaprikamaustetta tai vaikka muutama tippa tabascoa.

Ainekset
2-3 kpl gluteenittomia leipäviipaleita
1-2 rkl hyvää oliiviöljyä
Mausteiksi esimerkiksi ripaus suolaa, mustapippuria ja kuivattua basilikaa tai muita kuivattuja yrttejä.
Valmistus
1. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi, noin 1-2 cm kokoisiksi.
2. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja paista leipäkuutiot rapeiksi ja kullanruskeiksi.
3. Mausta haluamillasi mausteilla.
Laita krutongit tarjolle kulhoon keittoa varten. Jos teet salaattia, lisää krutongit suoraan salaatin päälle. Halutessasi voit murustaa krutongeja pienempiin paloihin.
Sinua voisi kiinnostaa nämä reseptit: