Bilberry Hill
Herkullinen gluteeniton ja maidoton pannukakku
Päivitetty: 6. maalisk. 2021
Pannukakku onnistuu gluteenittomana herkullisesti! Pannukakku on yksi niitä perusreseptejä, joka on hyvä ottaa kehiin kun täytyy loihtia hyvää ja täyttävää syötävää isolle joukolle. Hyvälle pannarin perusreseptille on aina käyttöä. Tämän pannukakun resepti on gluteeniton ja maidoton - maistuu varmasti kaikille! Ohjeella valmistuu iso uunipellillinen pannukakkua.
Gluteenittomat jauhot pannukakussa
Gluteeniton pannukakkutaikina käyttäytyy eri tavoin kuin vehnäjauhosta tehty taikina. Gluteenittomat jauhot eivät turpoa niin runsaasti kuten vehnäjauhot, vaan ne tahtoo valua kulhon pohjalle. Kun pannukakkutaikina on valmis, sekoita sitä vielä juuri ennen kuin kaadat sen uunipannulle. Näin pannukakkutaikinan ainekset levittyvät uunipellille tasaisemmin ja pannari paistuu uunissa onnistuneesti.
Valitse jauhot ja kasvijuoma oikein gluteenittomaan pannukakkuun
Pannari on herkku, johon en mielelläni sekoita kauraa, tattaria tai muita jauhoaineksia, joiden maku lyö selkeästi taikinan läpi. Vaalea gluteeniton jauhoseos ja gluteenittomat riisijauhot on hyvä yhdistelmä.
Koska tavoittelen mahdollisimman lähelle tavallisen pannukakun mietoa makua, on myös kasvijuoman valinnalla merkitystä. Joidenkin valmistajien kaurajuoman maku on melko voimakas, joten valitsen siihen neutraalimman kasvijuoman, kuten soija-, manteli- tai riisijuoman.
Gluteenittoman pannukakun ainekset
4 kananmunaa
8 dl mantelimaitoa
2-3 rkl sokeria
0,5 - 1 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
40 g sulatettua kasvimargariinia
3,5 - 4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
Valmistus
1. Riko kananmunien rakenne kulhossa käsin vatkaten. Lisää joukkoon kasvijuoma, kuivat aineet ja sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi takinaksi. Anna turvota noin 30 minuuttia. Vinkki: Vältyt jauhopaakuilta, kun siivilöit jauhoseoksen taikinaan.
2. Laita uuni lämpenemään 225 C asteeseen tasalämmölle taikinan tekeytyessä.
3. Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipannulle tai -pellille (koko n. 40 x 35 cm) ja levitä taikinaa tasaisesti koko pellin alueelle. Paista pannukakkua noin 25 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja pohja kypsä.
Pannukakku on minusta parhaimmillaan juuri lämpimänä, uunista tultuaan. Voit tarjota sen perinteisesti kermavaahdon ja hillon kera tai tuoreiden marjojen ja hedelmäpalojen kanssa. Jäätelöpallokin voisi maistua siinä mukana!
Vinkki: Jos teet pannukakkua suolaiselle täytteelle, käytä sokeria 1-2 rkl.
Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä!
Gluteenittomat ja maidottomat nokkosletut
Unelmavaahtoa lettujen täytteeksi
Gluteenittomat ja maidottomat blinit ja katkarapulevite