top of page
  • Writer's pictureBilberry Hill

Herkulliset haukipullat uunissa

Päivitetty: 23. syysk. 2021


Parhaat haukipullat uunissa, hauen paistaminen, kalaresepti, kalapyörykät, uunissa, pannulla, taikina,
Herkulliset haukipullat ovat mehevän pehmeät sisältä ja hieman rapeat päältä.

Nämä haukipullat paistetaan ensin uunissa kypsiksi ja viimeistellään pannulla paistaen kauniin ruskeiksi. Pannulla paistamalla saadaan haukipulliin lisämakua ja mukavaa rapeutta pintaan. Näin haukipulliin saadaan makua ja näköä!


Hauki on hyvin ruotoinen kala, ja moni välttelee tämän takia sen käyttöä. Tällä reseptillä ruotohuolia ei ole, sillä tarvitset poistaa haukifileestä vain suurimmat ruodot ja pienimmät ruodot saavat kyytiä monitoimikoneessa.


Pannulla paistamalla saadaan haukipulliin mehevää lisämakua ja mukavaa rapeutta pintaan.

Tuore haukifilee on herkullinen myös pannulla sellaisenaan paistettuna, mausteeksi tarvitaan vain vähän suolaa ja musta- tai valkopippuria.


Mieheni innostuu aina loppukesästä kalastamaan haukea, kun vedet vähän viilenevät ja Ahti suo enemmän antejaan. Tämän reseptin laadin, kun kalaonni osui kohdalle ja saimme aika hyvän kokoisen haukivonkaleen. Fileoinnin jälkeen kalaa saatiin hieman reilut 700 g.


Voit valmistaa tämän reseptin avulla haukipullia ihan "tavallisista" aineksista tai gluteenittomana ja maidottomana.

Suosittelen, että poistat haukifileestä ainakin kaikki suuremmat ruodot, niin harmittavia ruotosattumia ei jää taikinaan. Kuulin tuttavaltani, että lihamylly olisi paras kalan ja ruotojen hienontamiseen, mutta koska sellaista vehjettä minulla ei ole, on 10 vuotta vanha monitoimikoneeni osoittautunut ihan hyväksi vaihtoehdoksi.


Voit valmistaa tämän reseptin avulla haukipullia ihan tavallisista aineksista tai gluteenittomana ja ilman maitotuotteita. Valitset vain itsellesi sopivat vaihtoehdot kermaan, korppujauhoihin, leipäsiivuihin ja paistamiseen pannulla.


Jos haukea ei ole riittävästi, voit ihan hyvin lisätä joukkoon muutakin kalaa, esimerkiksi lohta. Näin kalapulliin saa myös mukavasti makuvaihtelua.


Haukipullat uunissa, helpot haukipullat, haukiresepti, kalapullat uunissa, hyvä kalaresepti.
Pienet haukipullat on pyöritelty ja valmiina uuniin.Resepti

Haukipullat, noin 40 kpl

700 g haukifilettä

0,5 dl korppujauhoa (gluteeniton tai tavallinen)

1 – 2 kpl vaaleaa paahtoleipää (gluteeniton tai tavallinen)

2 kpl kananmunaa

1 – 2 dl kermaa (kasvi- tai kuohukerma)

1 kpl pieni sipuli

2 rkl sitruunamehua

ripaus raastettua sitruunan kuorta

2 tl suolaa

0,5 tl valkopippuria

½ ruukku tilliä

Öljyä, kasvimargariinia (tai voita) paistamiseen


Valmistus

1. Hienonna leipäsiivut monitoimikoneessa hienoksi silpuksi. Yhdistä leipämuru, korppujauho, kananmunat ja kerma. Sekoita hyvin ja anna seoksen turvota hetki.


2. Hienonna sipuli ja kuullota pannulla pehmeäksi.


3. Hienonna haukifileenpalat monitoimikoneessa niin hienoksi, etteivät ruodot enää haittaa.


4. Hienonna myös tilli ja raasta sitruunan kuorta. Yhdistä kaikki ainekset: Hienonnettu hauki, turvotettu leipä-korppujauhoseos, sitruunamehu, sitruunan kuori, tillisilppu, suola sekä valkopippuri. Sekoita joko monitoimikoneessa tai käsin tasaiseksi massaksi.


5. Tarkista seoksen maku paistamalla pieni koepulla pannulla. Jos maistelun jälkeen tuntuu, että mausteita tarvitaan lisää, voit lisätä makusi mukaan suolaa, valkopippuria ja hienonnettua tilliä.


6. Laita uuni lämpiämään 200 C asteeseen. Pyörittele pikkupullia kostutetuin käsin leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Taikinasta saa haukipyöryköitä noin 40 – 45 kpl.


7. Paista uunin kestitasolla noin 13 minuuttia, kunnes pullat ovat sisältä kypsiä. Pinta ei ruskistu, joten tarkista kypsyys avaamalla yksi haukipulla.


8. Ruskista lopuksi pullat kauniiksi pannulla, öljy-margariinia (tai voita) käyttäen.


Tarjoa haukipullat lämpiminä esimerkiksi perunamuusin ja raikkaan salaatin kera.


Vinkki kalapullataikinan koostumukseen: Haukipullien taikinan tulee olla mukavasti muotoiltavaa, ei liian löysää eikä liian jähmeää. Jos toteat taikinan valmistuttua, että taikinasta tuli liian löysää, voit lisätä varovasti korppujauhoa, lisäämisen jälkeen anna kalapullataikinan turvota muutama minuutti jääkaapissa. Jos taikina tuntuu liian jähmeältä, voit lisätä joukkoon lorauksen kermaa. Sekoita taikina jälleen mahdollisimman tasaiseksi seokseksi.


Kokeile myös tätä herkullista reseptiä:

Vegaaniset kasvispihvit20 681 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page