Bilberry Hill
Vegaaninen jogurtti-majoneesikastike salaatille
Päivitetty: 2. toukok. 2020
Raikas vegaaninen jogurtti-majoneesikastike on myös gluteeniton, maidoton ja laktoositon. Se on mainio kastike erilaisille salaateille ja vaikka kasvispihveille. Käy mainiosti myös dippinä! Vähemmän kaloreita, enemmän makua.
Kastike sopii myös viileäksi kastikkeeksi kalalle, kanalle ja lihalle maitotuotteita ja laktoosia vältteleville.

Vegaaninen jogurtti-majoneesikastike sopii myös vegaanisen perunasalaatin ja coleslaw-salaatin valmistukseen
Kokeile! Jogurtti-majoneesikastike maustaa ja mehevöittää monet salaatit sekä lisukkeet
Pehmeä ja sitruunaisen raikas jogurtti-majoneesikastike täydentää ruokaisia salaatteja. Kokeile kastiketta myös perunasalaatin ja varhaiskaalisalaatin valmistuksessa!
Saat kastikkeella maistuvan lisukkeen myös uuniperunoille: suikaloi kasviksia, kylmäsavulohta tai kinkkua ja lisää jogurtti-majoneesikastiketta joukkoon. Sekoita ja tarjoa uuniperunoiden kanssa.

Resepti
Vegaaninen jogurtti-majoneesikastike salaatille
Ainekset
1dl vegaanista majoneesia
1,5 dl maustamatonta kasvijogurttia, esim. Alpro Soy Mild & Creamy
2 rkl sitruunanmehua
1rkl sinappia
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria
mustapippuria rouhittuna oman maun mukaan
Valmistusohje
1. Mittaa kasvipohjainen majoneesi ja jogurtti astiaan.
2. Purista sitruunanmehu ja lisää joukkoon.
3. Lisää seokseen sinappi, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
Kaada kastike tarjoilukulhoon ja peitä kannella tai tuorekelmulla. Säilyy jääkaapissa n. 7 pv.
