Bilberry Hill
Kestävä pikeerikuorrutus piparkakuille

Nopeasti valmistuva pikeeri on kestävä ja kova kuorrutus piparkakuille ja pikkuleiville. Pikeerillä on helpompi tehdä pienempiä koristelun yksityiskohtia, varsinkin jos käytät pursotinpussissa pienipäistä tyllaa.
Jos haluat kuorruttaa koko piparin pinnan tai isompia alueita, rajaa pikeerillä ”piirtäen” ensin reuna-alue ja levitä sitten kuorrutetta reunojen sisälle. Kuorrutteen levittämiseen voi käyttää apina pientä tikkua tai lastaa. Lopuksi voit ripotella päälle koristeita.

Pikeerin ainekset 2 kpl kananmunan valkuaista
n. 3 dl tomusokeria
3-5 tippaa sitruunamehua
Vinkki: Jos seos tuntuu löysältä, lisää joukkoon tomusokeria ja vatkaa hyvin. Vastavuoroisesti, jos seos on liian jäykkää, voit lisätä varovasti sitruunamehua/vettä. Pikeeriseoksen juoksevuuteen tai jähmeyteen vaikuttaa aina, kuinka suuria munanvalkuaiset ovat.
Valmistus
1. Erottele valkuaiset kananmunista ja lisää puolet tomusokerista sekoitusastiaan. Vatkaa aineksia sähkövatkaimella n. 3 - 4 minuuttia ja lisää loppu tomusokeri ja sitruunamehu. Jos haluat värjätä pikeerin, lisää geeliväriä muutama tippa kerrallaan, kunnes väri on sopiva. Vatkaa täydellä teholla vielä pari minuuttia.
2. Kaavi pikeeri sekoitusastiasta tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Jos sinulla ei ole tyllaa, voit leikata pursotinpussin (tai puhtaan pakastuspussin) päähän sopivan kokoisen reiän koristelua varten.
3. Koristele haluamallasi tavalla ja anna kovettua huoneenlämmössä.
