top of page
  • Writer's pictureBilberry Hill

Gluteeniton ja maidoton kinkkupiirakka

Päivitetty: 21. huhtik. 2021


Kinkkupiirakka, kasvispiirakka, pellillinen, kinkku, maidoton, gluteeniton, juusto, vegaaninen juusto, kalkkuna, gluteeniton suolainen piirakkapohja, suolaiset piirakat, kinkkupiirakka pellillinen, pohja, gluteeniton jauhoseos, gluteeniton valmispohja, gluteeniton maidoton, taikina, piiras, oatly, ruoka fraiche, creme fraiche, K-kauppa, Schär, blätterteig, puff pastry
Herkullinen gluteeniton kinkkupiirakka maistuu lämpimänä ja viileänä.

Herkullinen gluteeniton kinkkupiirakka maistuu niin kahvipöydän pikkusuolaisena kuin ruokaisana lounaana salaatin kanssa. Kinkkupiirakkaan voi laittaa myös lisätäytteitä, kuten paprikaa tai pieniä parsakaalin nuppuja.


Kinkkupiirakastani tuli osittain ”hävikkiruokaa”. Leivoin tämän piirakan lounaaksi kun huomasin, että jääkaappiin oli jäänyt palvikinkkusiivuja, joiden viimeinen käyttöpäivä alkoi olla jo turhan lähellä. Piirakassa kinkkusiivut tulee syötyä nopeammassa tahdissa.

Gluteeniton valmis piirakkapohja pakasteena

Yleensä en mainosta käyttämiäni tuotteita nimellä, mutta koska joskus merkillä on paljonkin väliä, annan välillä tuotevinkkejä, kuten nyt: Pakastimessani odotteli gluteeniton valmistaikina, jonka olin ostanut hätävaraksi. No, nyt oli ”hätä” ja laitoin piirakkatestiin Schär-merkkisen gluteenittoman lehtitaikinan (K-kaupat).

Gluteenittomilla valmistaikinoilla oikaisee juuri sopivasti piirakan leipomisessa. Piirakkapohja ei ole vaikeaa leipoa, mutta joskus on kiva päästä vähän helpommalla. Kokeilemallani Schärin gluteenittomalla lehtitaikinalla suolainen piirakka onnistui oikein hyvin.

Kinkkupiirakka, kasvispiirakka, pellillinen, kinkku, maidoton, gluteeniton, juusto, vegaaninen juusto, kalkkuna, gluteeniton suolainen piirakkapohja, suolaiset piirakat, kinkkupiirakka pellillinen, pohja, gluteeniton jauhoseos, gluteeniton valmispohja, gluteeniton maidoton, taikina, piiras, oatly, ruoka fraiche, creme fraiche, K-kauppa, Schär, blätterteig, puff pastry
Kinkkupiirakan voi koristella kätevästi ylijääneellä taikinalla. Voit tehdä yksinkertaisia suikuloita veitsellä tai käyttäen taikinapyörää.Maidoton piirakkatäyte

Piirakan täytteen ainekset ovat maidottomia ja laktoosittomia. Käytin vegaanista juustoa ja vegaanista creme fraichea. Jos vatsasi kestää maitotuotteita, voit korvata maidottomat valmisteet tavallisilla maitotuotteilla, samoilla määrillä. Kummin vain, molemmin tavoin lopputulos on herkullinen!

Sopiva piirakkavuoka valmispohjalle

Suorakaiteen muotoinen vuokani on noin 16 x 37 cm. Kaulin ensin neliömäistä lehtitaikinaa hieman ohuemmaksi, jotta sain sen hieman leveämmäksi. Sen jälkeen leikkasin sen keskeltä kahteen saman kokoiseen palaan. Liitin taikinan osat yhteen pitkulaiseksi piirakkapohjaksi ja samalla voitelin kananmunalla liitoskohdan.


Piirakan koristelu

Taikinaa jäi hieman yli toisesta päästä. Leikkasin ylijääneen taikinapalan kapeiksi suikaleiksi ja koristelin niillä piirakan pinnan. Voitelin taikinasuikaleet kananmunalla, kuten piirakkapohjan reunatkin. Eipä jäänyt hukkapaloja ja koristeet viimeisteli piirakan sievästi!

Jos haluat käyttää pyöreää piirakkavuokaa, sopii Schär-lehtitaikinaan halkaisijaltaan noin 23 cm:n vuoka. Pyöreää vuokaa varten joudut hieman muotoilemaan lehtitaikinaa.Kinkkupiirakka, kasvispiirakka, pellillinen, kinkku, maidoton, gluteeniton, juusto, vegaaninen juusto, kalkkuna, gluteeniton suolainen piirakkapohja, suolaiset piirakat, kinkkupiirakka pellillinen, pohja, gluteeniton jauhoseos, gluteeniton valmispohja, gluteeniton maidoton, taikina, piiras, oatly, ruoka fraiche, creme fraiche, K-kauppa, Schär, blätterteig, puff pastry
Rapeapohjainen piirakka onnistuu nopeasti gluteenittomalla valmistaikinalla. Maukkaan kinkkutäytteen lisäksi voit sujauttaa mukaan paprikaa tai pieniä parsakaalin nuppuja.

Kaupoista löytyy paljon muitakin gluteenittomia valmistaikinoita joilla suolainen piirakka onnistuu/maistuu varmasti yhtä hyvin.Ainekset


1 pkt Schär pakaste lehtitaikina 250 g (Blätterteig / Puff pastry)

Piirakkatäyte


3 kananmunaa

1,5 - 2 dl vegaanista creme fraichea (GF)

5 - 10 cm pala purjoa

1 tl ruokaöljyä

1 – 1,5 dl vegaanista juustoa raastettuna (valitse helposti sulava vegaaninen juusto, GF)

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippurirouhetta

n. 160 g palvikinkkua suikaloituna

2 tl kasvimargariinia vuoan voiteluun

1 kananmuna piirakan voiteluun


Tuoretta lehtipersiljaa koristeluun

Valmistus

1. Sulata pakastetaikina ja laita uuni lämpiämään 200 C asteeseen.


2. Leikkaa purjopala ohuiksi renkaiksi ja kuullota pannulla öljytilkassa.


3. Sekoita keskenään kananmunat, fraiche-valmiste, ”juustoraaste”, suola ja pippurirouhe. Lisää joukkoon kuullotettu purjo sekä kinkkusuikaleet ja sekoita.


4. Voitele vuoka margariinilla ja taputtele lehtitaikina paikoilleen (leikkaa ylimääräiset reunat pois, jos jää yli). Voitele taikinan reunat kananmunalla ja kaada täyte vuokaan. Paista hieman alemmalla tasolla uunissa, noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä.

Koristele jäähtynyt piirakka lehtipersiljalla ja tarjoa raikkaan salaatin kera.


Voit olla kiinnostunut myös näistä herkullisista resepteistä:


Lohi katkarapupiirakka, maidoton

Gluteenittomat ja maidottomat blinit

Hyvä voileipäkakku, maidoton ja gluteeniton9 835 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page