top of page
  • Writer's pictureBilberry Hill

Makoisat perunarieskat

Päivitetty: 11. huhtik. 2020

Makoisat perunarieskat syntyvät nopeasti gluteenittomista ja maidottomista raaka-aineista. Niiden paistamiseen kuluu vain vartti, joten näitä lämpimäisiä pääsee nauttimaan ”hetipian” leivontainspiraation iskiessä.


Perunarieskat maistuvat parhaimmillaan tuoreina, juuri uunista tulleina. Ne sopivat niin kahvipöydän suolapalaksi kuin välipalaksi koululaisille. Teeleipärsepti on maidoton, laktoositon, gluteeniton ja kananmunaton.
Perunarieskat maistuvat parhaimmillaan tuoreina, juuri uunista tulleina. Ne sopivat niin kahvipöydän suolapalana kuin välipalana koululaisille.


Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi

Rakastan kaikkia reseptejä, joissa pystyy hyödyntämään ruoantähteitä ja jääkaapin perukoille unohdettuja aineksia.

Perunarieskat syntyvät pääosin perinteisestä perunamuusista, joten voit upottaa hyvällä omalla tunnolla tähän herkkuun viimeiset muusin tähteet.


Gluteeniton ja maidoton perunarieska

Reseptissä käytetään gluteenittomia kaurajauhoja, joten ohje sopii myös keliaakikoille ja gluteenia välttelevälle. Rieskat ovat myös maidottomia ja siten myös täysin laktoosittomia. Ainekset noudattavat #FODMAP -ruokavalion suosituksia ja sopivat herkälle vatsalle.


Muistathan, että kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, sinun kannattaa aina tarkistaa ruoka-ainesten sopivuus.


Ainekset, 9 kpl perunarieskoja

3 dl perunamuusia gluteenittomista aineksista

2,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa

1 kpl kananmuna

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl hienoa suolaa (tai pieni ripaus)

30 g maidotonta kasvismargariinia


Lisäksi tarvitset 1 - 2 rkl gluteenittomia kaurajauhoja pikkurieskojen muotoiluun.Maidottomat ja gluteenittomat perunarieskat taputellaan käsin ennen paistamista litteiksi, pyöreiksi leipäsiksi.
Perunarieskat on kiireisen leipurin lempiresepti. Sekoita taikinan ainekset ja taputtele taikinasta 9 pyöreää perunarieskaa ja paista 250 C asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmistusohje


1. Laita ensin uuni lämpiämään 250 C asteeseen, tasalämmölle.


2. Sekoita puuhaarukalla keskenään perunamuusi (huoneenlämpöinen tai jääkaapinkylmä), kananmuna, kaurajauho, leivinjauhe ja suola. Jos perunamuusi oli jo maustettu suolalla, käytä silloin vain pieni ripaus suolaa.


Lisää lopuksi huoneen lämpötilassa löysäksi pehmennyt margariini ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa.


3. Jaa taikina isolla lusikalla 9 nokareeseen leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Taputtele taikinanokareista kaurajauhoa apuna käyttäen noin 1 cm paksuisia pyöreitä leipäsiä. Pistele rieskat lopuksi haarukalla.


4. Paista uunin keskitasolla 250 C asteessa tasalämmöllä 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on saanut hieman väriä.


Nauti ihanan lämpimät perunarieskat tuoreeltaan kasvismargariinin ja mieluisten lisukkeiden kera. Perunarieskat ovat parhaimmillaan juuri leivottuina. Jos sinulla kuitenkin jää leipäsiä yli seuraavalle päivälle, voit ”herättää” ne lämmittämällä niitä leivänpaahtimessa.

PS. Lisäsin leivinjauheen reseptiin, koska sillä saa hieman kuohkeutta perunarieskoihin. Jos haluat, voit jättää sen pois taikinasta.


Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä:

Kaurainen peltileipä, gluteeniton

Maukas siemenleipä

Kuohkea gluteeniton pataleipä


Reseptissä käytetään gluteenittomia kaurajauhoja, joten ohje sopii myös keliaakikoille ja gluteenia välttelevälle. Rieskat ovat myös maidottomia ja siten myös täysin laktoosittomia.
Reseptissä käytetään gluteenittomia kaurajauhoja, joten ohje sopii myös keliaakikoille ja gluteenia välttelevälle. Rieskat ovat myös maidottomia ja siten myös täysin laktoosittomia.

1 684 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page