top of page
  • Writer's pictureBilberry Hill

Marinoitu punasipuli

Päivitetty: 25. huhtik. 2021


Marinoidut punasipulit ovat herkullisia myös sellaisenaan voileivän päällä. Nopea ja helppo marinointiresepti. Sopii grillatun ruoan kanssa, salaatteihin ja hampurilaisen väliin.
Marinoidut punasipulit ovat herkullisia myös sellaisenaan voileivän päällä.

Herkulliset marinoidut punasipulit höystävät ja maustavat monenlaisia ruokia. Tämä raikas ja pirteä pikkelöity lisuke aateloi monet tuiki tavalliset ruoat uskomattoman herkulliseksi.


Mehukkaaksi marinoidut punasipulinrenkaat sopivat salaatteihin, hampurilaisen sekä hot dogin väliin. Pikkelöity punasipuli sopii erityisesti rasvaisten liharuokien ja grillatun ruoan maustajana. Herkullista myös voileivän päällä sellaisenaan! Kannattaa ehdottomasti kokeilla myös tortillojen ja wrappien kanssa.


Paitsi että marinoidut punasipulit ovat herkullisia, ne ovat myös todella kauniita ruoan koristajia.


punasipulihilloke, sipulit, reseptit, marinoidut sipulit, salaatti, pikkelöity, pikkelöity punasipuli, ruokaohjeet, etikka, terveelliset reseptit
Punasipulien pikkelöinti on helppoa ja nopeaa. Muutamasta sipulista saat herkullisen lisäkkeen monelle annokselle.

Helppo ja nopea pikkelöinti

Ensisilmäyksellä voi luulla, että punasipulin pikkelöinti on työlästä, mutta tämän helpompaa ja nopeampaa reseptiä ei taida ollakaan. Punasipulien leikkaamisen jälkeen sinulle jää vain liemen ainesten kiehauttaminen nopeasti, sen jälkeen lisäät punasipulit joukkoon ja valmista tuli!Mikä on punasipuli?

Punasipuli on keltasipulin punakuorinen muunnos. Punasipulia käytetään ruoanlaitossa samalla tavalla kuten keltasipulia. Aromaattisemman makunsa takia se sopii hyvin maukkaiden keittojen ja liemien maustamiseen.


Hehkuvan punaisen värinsä ansiosta punasipuli sopii upeasti ruokien koristeluun.

Kaikki sipulit ovat tärkeitä flavonoidien lähteitä, mutta punasipulissa flavonoideja on todettu olevan 10-20 % enemmän kuin keltasipulissa.


Lähde: Kotimaiset Kasvikset ry.


punasipulihilloke, sipulit, reseptit, marinoidut sipulit, salaatti, pikkelöity, pikkelöity punasipuli, ruokaohjeet, etikka, terveelliset reseptit
Etikan ja sokerin yhdistelmä kesyttää sipulirenkaat meheviksi.Resepti

Marinoidut punasipulit


Ainekset

4 kpl keskikokoista punasipulia (noin 300 g)

1 dl valko- tai punaviinietikkaa

3 rkl hienoa sokeria

0,5 tl suolaa

5 kpl mustapippuria

2 rkl ruokaöljyä


Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi renkaiksi.


2. Laita kattilaan etikka, sokeri, suola ja mustapippurit. Kiehauta, kunnes sokeri on liuennut.


3. Lisää joukkoon punasipulinrenkaat. Kiehauta niin, että sipuli pehmenee hieman. Kääntele samalla sipulinrenkaita, jotta kaikki maustuvat liemessä.


4. Jäähdytä seos hyvin, lisää öljy ja sekoita. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua. Säilytä liemessään jääkaapissa.punasipulihilloke, sipulit, reseptit, marinoidut sipulit, salaatti, pikkelöity, pikkelöity punasipuli, ruokaohjeet, etikka, terveelliset reseptit
Marinoitu punasipuli maistuu hot dog sämpylän kanssa.

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä:


Vegaaninen coleslaw


Vegaaninen vihreä pesto

Vegaaninen ja gluteeniton perunasalaatti
70 202 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page