top of page
  • Writer's pictureBilberry Hill

Nopea tomaattikeitto kasvistuorejuustolla

Päivitetty: 16. helmik. 2021


Pehmeän (kasvi)kermainen ja lämmittävä tomaattikeitto valmistuu reilussa vartissa. Ei kasvisten paahtamista uunissa eikä tomaattien kalttaamista. Reseptissä käytetään nerokasta säilyketuotetta, täyteläistä ja samettista paseerattua tomaattia! Maku on niin huikean hyvä, että tätä tekee mieli santsata.



Reseptiin kuuluu herkullinen ja vähägluteeninen basilikalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettu vegaaninen creme fraiche, joten keitto on myös vegaaninen ja maidoton. Voit toki käyttää muutakin kasvistuorejuustoja tai vastaavia valmisteita.


Jos haluat, voit käyttää keitossa myös maidosta valmistettua maustettua tuorejuustoa, määrä on silloin reseptissä sama.


Tomaattikeitto on myös hieno alkuruoka, silloin annokset voivat olla pienempiä ja koristeluun voi panostaa enemmän.

Lämmin ja maukas tomaattikeitto maistuu myös retkellä tai pikku picnikillä. Valmista keitto ohjeen mukaan ja kaada se kuumana termospulloon. Krutongit voit pakata vaikka pieneen pussiin tai pakasterasiaan (gluteenittomien krutongien reseptin saat täältä). Keiton voi nauttia mukeista lusikoiden tai juoden. Rapeat krutongit saa popsia sormin (tai laittaa keiton päälle). Mitä retki-luksusta!




Ainekset (4 rannosta)

1 kelta- tai punasipuli (noin 100 g tai enemmän)

2-3 rkl hyvää oliiviöljyä

1 kg paseerattua luomutomaattia (eli 2 x 500 g paseerattua tomaattia säilyketölkissä/tetrassa)

5 dl vettä

1 kpl gluteeniton kanaliemikuutio tai kasviliemikuutio

150 g Oatly Tomaatti Basilika kasvistuorejuustoa, Huom! vähägluteeninen tuote, valitse vastaava täysin gluteeniton valmiste, jos olet keliaakikko

ripaus suolaa

ripaus hienoa sokeria

ripaus mustapippurirouhetta myllystä


Jos pidät oikein kermaisesta tomaattikeitosta, voit lisätä lopuksi vielä lorauksen (gluteenitonta) kasvikermaa. Laita keittoannosten päälle gluteenittomia leipäkrutongeja ja tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, persiljaa tai rakuunaa.

Valmistus

1. Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä, kunnes se näyttää läpikuultavalta.


2. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti, vesi ja kana- tai kasviliemikuutio. Anna poreilla hiljalleen, kunnes liemikuutio on sulanut ja sekoittunut keittoon tasaisesti.


3. Lisää maustettu kasvituorejuusto ja vähennä lieden lämpö hyvin miedolle. Sekoita tuorejuusto vispilän avulla kuumaan keittoon. Tarkista maku ja jos kaipaat lisää makua, ripauta keiton joukkoon oman maun mukaan hienoa sokeria, suolaa ja mustapippurirouhetta.


Ripottele annosten päälle gluteenittomia leipäkrutongeja ja tuoreyrttisilppua. Nautitaan lämpimänä!





191 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page