top of page
  • Writer's pictureBilberry Hill

Suussasulavat suklaapopcornitSuklaapopcorn kuului lapsuudenajan suosikkiherkkuihini. En muista mikä merkki pussin kyljessä oli, mutta hyvää se oli! Karkkipäivänä ostin usein pikkupussin suklaapopcorneja ja ahmin ne nopeaan tahtiin. Muista erityisesti sen, miten kesähelteillä pieni lähikauppamme oli sisältä tuskaisen kuuma. Silloin suklaa oli usein päässyt osittain sulamaan popcornien päältä, mutta ei se minun herkuttelua estänyt. Sormet vain piti nuolla suklaasta huolellisesti.Popcornit ovat luontaisesti gluteenittomia, joten kun valitset sopivan suklaan, ne sopivat myös keliaakikoille ja herkkävatsaisille, jotka joutuvat välttämään gluteenia.


Suklaapopcornien valmistaminen on helppoa. Reseptin aineksia ovat popcornit, suklaa ja ripaus suolaa. Voit valita tähän herkkuun oman suosikkisuklaasi, se voi olla maitosuklaata, tummaa, valkoista tai vaikkapa vegaanista suklaata.

Valmista popcornit perinteiseen tapaan kattilassa ruokaöljyä käyttäen tai valitse nopeasti valmistuvat mikropopcornit. Jos teet popcornit kattilassa, laita ripaus suolaa valmiiden poppareiden päälle, sillä pieni suolaisuus sopii oikein hyvin suklaan kaveriksi. Ja voihan reseptiin käyttää myös kaupasta löytyviä valmiita popcorneja.Ainekset

250 - 300 g suklaata

noin 1 l valmiita popcorneja

(ripaus suolaa)

Valmistus

1. Valitse suosikkisuklaasi, sulata se mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.


2. Kaada juuri valmistetut (miedosti suolatut) popcornit isoon kulhoon. Valuta sulatettua suklaata popcornien päälle ja kääntele popcorneja isolla lusikalla niin, että sulatettu suklaa tarttuu niihin.


3. Nosta suklaiset popcornit leivinpaperilla suojatulle uunipellille tai paperisiin leivontavuokiin ja anna suklaan jähmettyä viileässä muutama tunti.


Suklaapopcornit maistuvat sellaisinaan, naposteluherkkuina sekä kahvin ja teen kanssa, keksien tapaan.Vinkki! Suklaapopcornit ovat hauskoja leivonnaisten koristeita, ne sopii niin täytekakun kuin kuorrutettujen muffinien päälle.


Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä:

Nopeat gluteenittomat skonssit. Parhaat maidottomat gluteenittomat letut.

Unelmavaahtoa lettujen täytteeksi.

1 641 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page