top of page
  • Writer's pictureBilberry Hill

Syötävä pääsiäisruoho

Päivitetty: 14. maalisk. 2021

Unohda tavallinen pääsiäisruoho! Tällä kertaa käytetään mielikuvista ja kasvatetaan ihanan herkullinen, syötävä pääsiäiskoriste. Voit kylvää nopeakasvuista syötävää krassilajiketta. Krassin versot alkavat itämään aurinkoisessa paikassa jo parissa päivässä ja seitsemän päivän kuluessa sinulla on 3 - 5 senttinen tuuhea ja maukas viherkoriste alkavan kevään kunniaksi.


Syötävät krassin versot


Valitse pääsiäisruohoksi syötävä nk. voileipäkrassi tai salaattikrassi. Nämä lajit ovat helposti kasvatettavia ja hyvin vitamiinipitoisia. Voit kasvattaa krassin versoja sisätiloissa ympäri vuoden.


Yhdestä siemenestä kasvaa vain yksi verso, joten siemeniä täytyy kylvää melko tiheästi saadaksesi tuuhean pääsiäiskoristeen.Krassin kylväminen


Siemenet kylvetään tiheästi kostealle mullalle, kostutetulle paperille, hiekkaan tai turvemultaan. Yhden sentin paksuinen kerros multaa tai muuta maa-ainesta riittää hyvin. Pidä kylvös kosteana koko ajan.


Alkuvaiheessa kannattaa kylvösastia suojata tuorekelmulla jottei kosteus haihdu. Pidä kylvöstä valoisassa ja mielellään aurinkoisessa paikassa.


Krassin kylvöohje


1. Valitse lautanen, jonka reuna n. 2-4 cm korkea.

2. Kaada kukkamultaa (t. turvetta tai hiekkaa) lautaselle n. 1 cm:n paksuudelta ja tasoita pinta.

3. Kastele multa kosteaksi ja ripottele pinnalle siemeniä tiheästi. Älä peitä siemeniä mullalla.

4. Pingota lautasen päälle läpinäkyvää tuorekelmua. Muovin ansiosta multa pysyy kosteana pidempään.


Aseta lautanen valoisaan ja aurinkoiseen paikkaan. Poista tuorekelmu kun versot alkavat nostaa päätään ja koskettavat kelmua. Pidä multa kosteana koko ajan.


Sato kannattaa korjata noin 10 päivän päästä kylvöstä, silloin versot ovat vielä mehukkaimmillaan. Kylvä sen jälkeen lisää krassin siemeniä ja jatka versoilla herkuttelua!
Krassi on täydessä mitassaan noin 7 - 10 päivän päästä kylvämisestä. Pääsiäisen aikana voit koristella krassin tipuilla tai muilla kivoilla koristeilla. Katso alla oleva ohje pääsiäiskoristeista jotka voit tehdä itse. Bilberry Hillin pääsiäiskoristetulosteet ovat sinulle ilmaisia.Krassista on iloa sekä koristeena että syötävänä! Versojen maku on raikas, mausteinen ja melko voimakas. Ne sopivat hyvin salaatteihin, voileivälle ja vaikka kasvissosekeiton päälle.Tulosta itsellesi Bilberry Hill -pääsiäiskoristeet


Voit tehdä myös itse hauskat pääsiäiskoristeet Bilberry Hillin tyyliin. Saat itsellesi tulostettavaksi pdf-tiedoston tilaamalla Bilberry Hillin uutiskirjeen etusivulta. Tulostettujen lippujen lisäksi tarvitset puisia, ohuita vartaita ja pätkän kaksipuolista teippiä.Askarteluohje, 3 kpl erilaista pääsiäiskoristelippua:


1. Tulosta liput, leikkaa ne irti ja taita kahtia


2. Katkaise (3 kpl) puuvartaat sopivan mittaisiksi


3. Laita kaksipuolista teippiä lipun sisään lähelle taitosta ja lipun kulmiin


4. Aseta katkaistu puuvarras lipun taitoskohtaan ja taita lippu kiinni. Toista sama jokaisen koristeen kohdalla.


Asettele valmiit koristeet krassin versojen keskelle :)


Tulosta koristeliput ja leikkaa lipukkeet irti. Saksien sijaan voit käytää apuna näppärää askarteluveistä ja viivotinta. Tee itse iIlmainen pääsiäiskoriste pääsiäsiruohoon.
Tulosta koristeliput ja leikkaa lipukkeet irti. Saksien sijaan voit käytää apuna näppärää askarteluveistä ja viivotinta.


519 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page