Bilberry Hill
Unelmavaahtoa lettujen täytteeksi
Päivitetty: 2. toukok. 2020
Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.
Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? Ohjeen saat täältä.
Kun täytettyjä lettuja maistelee, on kyllä vaikea uskoa että sekä letut ja unelmavaahtotäyte ovat täysin maidottomia ja gluteenittomia.

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää. Vaahto säilyy myös hyvin jääkaapissa eikä vetisty.
Pehmeämpi vaihtoehto herkkävatsaisille
Olen tosi iloinen tästä herkusta, sillä: Oikutteleva vatsani ei murahdellut näiden lettujen jälkeen. Sekä letut että unelmavaahto ovat hyvä vaihtoehto herkkävatsaisille, FODMAP-ruokavaliota noudattaville.
Täytyy tietysti muistaa, että vatsan toiminnan ja suoliston herkkyydessä on eroavaisuuksia aina kehon mukaan. Se mikä sopii hyvin yhdelle ei sovi välttämättä toiselle.
Muistathan, että kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, sinun kannattaa aina tarkistaa ruoka-ainesten sopivuus.
Resepti
Ainekset
1 prk Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1-2 dl Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2 rkl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Ohje
1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi
2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.
3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.
Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.
