top of page
  • Writer's pictureBilberry Hill

Vegaaninen gluteeniton piirakkapohja

Päivitetty: 2. toukok. 2020

Vegaaninen piirakkapohja on munaton, maidoton ja gluteeniton. Leipominen ilman kananmunaa sujuu näppärästi kun korvaavien ainesten mittasuhteet ovat oikein. Munaton piirakkapohja leipoutuu hyvin, lopputulos on sopivan murea ja maukas.Vegaaninen piirakkapohja on helppo ja nopea leivottava. Ainekset eivät sisällä kananmunaa, gluteenia, maitotuotteita eikä laktoosia. Piirakasta tulee juuri sopivan murea ja herkullinen. Helppo munaton piirakkapohja. Vegaani marjapiirakkapohja.
Vegaaninen marjapiirakkapohja on helppo ja nopea leivottava. Ainekset eivät sisällä kananmunaa, gluteenia, maitotuotteita eikä laktoosia. Piirakasta tulee juuri sopivan murea ja herkullinen.


Kardemummaa

Pidätkö mausteisesta piirakasta? Voit lisätä taikinaan myös ripauksen kardemummaa, jos haluat vielä enemmän makua.


Psyllium auttaa gluteenittomassa leivonnassa

Psylliumin ansiosta gluteenittomista jauhoista leivottaessa piirakkapohjasta tulee hyvin leikattavaa, jolloin se ei murene liikaa leikattessa. Leivottaessa on hyvä antaa taikinan levähtää lopuksi muutama minuutti, niin psylliumjauhe ehtii imeytyä nesteeseen ja turvota.


Lisävinkki: Huomasin, että joidenkin valmistajien gluteenittomista jauhoista tai jauhoseoksista leivottaessa piirakkapohja tuntui toisinaan tarttuvan turhankin napakasti paistovuokaan. Tämän voi välttää jos valmistelet piirakkavuoan voitelemalla ja jauhottamalla. (Lisätty 24.11.2019)Vegaaninen ja gluteeniton marjapiirastaikina on melko pehmeää. Käytä piirakkataikinan taputtelussa apuna gluteenittomia jauhoja. Kasta sormet jauhoihin ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. helppo gluteeniton ja munaton marjapiirakkataikina. Murea piirakkataikina.
Vegaaninen ja gluteeniton marjapiirastaikina on melko pehmeää. Käytä piirakkataikinan taputtelussa apuna gluteenittomia jauhoja. Kasta sormet jauhoihin ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.


Resepti

Vegaaninen gluteeniton piirakkapohja Ø 24 -26 cm


Ainekset

100 g maidotonta leivontamargariinia

1 dl sokeria

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (mielellään seos, jossa kaurajauhoa mukana)

2 tl psylliumjauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

(1-2 rkl vettä)


1 - 2 rkl maidotonta leivontamargariinia piirakkavuoan voiteluun

1 - 2 rkl gluteenittomia jauhoja taikinan taputteluun vuokaan


Valmistusohje

1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri.


2. Yhdistä ja sekoita keskenään kaikki kuivat ainekset omassa kulhossaan. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä, samalla sekoittaen tasaiseksi taikinaksi.


3. Lisää joukkoon vesi jos taikina tuntuu liian kuivalta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. (HUOM. korjaus 4.8.19. Tässä oli aiemmin maininta ruokaöljystä, mutta se on tarpeeton. Taikinaan lisätään tarvittaessa vain vesi.)


4. Taputtele taikina jauhoitetuin sormin voideltuun piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.


Piirakkaa paistetaan uunin alatasolla tasalämmössä 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia mehevän marjatäytteen kanssa. Piirakasta tulee niin maukas ettet enää kaipaa tämän jälkeen kananmunaa piirakan leivonnassa!Kaada piirakkataikinan päälle mehevä täyte ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Munaton piirakkapohja. Vegaaninen marjapiiras.
Kaada piirakkataikinan päälle mehevä täyte ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Etsitkö lisäideoita gluteenittomaan leivontaan? Voisit olla kiinnostunut myös maukkaasta gluteenttomasta tiikerikakusta ja gluteenittomasta kakkupohjasta.

10 967 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page