Bilberry Hill
Vegaaninen coleslaw
Päivitetty: 2. toukok. 2020
Varhaiskaalista valmistettu rapea ja raikas vegaaninen coleslaw on myös gluteeniton ja maidoton. Se on myös luonnollisesti laktoositon. Kevyen ja silti hyvin maukkaan kastikkeen takaa kasvismajoneesi ja pehmeän makuinen maustamaton soijajogurtti.

Anna coleslaw-salaatin teketytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Silloin kaikki maut ehtivät nousta herkullisesti pintaan.
Resepti
Vegaaninen Coleslaw
4 annosta
Ainekset
n. 400 g varhaiskaalia
n. 150 g porkkanaa (2 kpl)
1dl vegaanista majoneesia
1,5 dl maustamatonta ja gluteenitonta kasvijogurttia, esim. Alpro Soy Mild & Creamy
2 rkl sitruunanmehua
1rkl sinappia
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria
mustapippuria rouhittuna oman maun mukaan
Valmistusohje
1. Suikaloi varhaiskaali ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
2. Mittaa kasvipohjainen majoneesi ja jogurtti sekoitusastiaan.
3. Purista sitruunanmehu ja lisää joukkoon.
4. Lisää seokseen sinappi, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
Kaada varhaiskaalisuikaleet ja porkkanaraaste kulhoon, lisää päälle kastike ja sekoita hyvin. Peitä kulho kannella tai tuorekelmulla. Anna teketytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Tarjoa varhaiskaalisalaatti grillatun ruoan, kasvispihvien ja -piiraiden lisukkeena.