top of page
  • Writer's pictureBilberry Hill

Vegaaniset kasvispihvit

Päivitetty: 2. toukok. 2020



Pannulla ihanan rapeiksi paistetut vegaaniset kasvispihvit maistuvat koko perheelle. Ohjeessa on käytetty vatsalle lempeitä kasviksia ja proteiinin lähteenä mantelijauhetta. Tuore basilika ja soijakastike antavat pihveihin mahtavaa lisämakua.


Maukkaat kasvispihvit valmistetaan ilman kananmunaa, soijaproteiinia, lihaa, gluteiinia, maitotuotteita tai laktoosia.


Resepti on suunniteltu hyvin vatsaystävälliseksi, sillä reseptissä ei käytetä palkokasveja - ne yleensä turvottavat vatsaa.


Kasvispihveistä voit valmistaa myös ihanan herkullisia vegeburgereita. Tarvitset lisäksi rapeat (gluteenittomat) sämpylät, pihvitomaatteja, salaattia, maustekurkkua, punasipulia, vegemajoneesia ja tuoreita yrttejä! Lisäksi sopii tietenkin klassiset ranskanperunat.



Kasvispihvien pohjana käytetään tuiki tavallisia kotimaisia juureksia: perunaa, lanttua ja porkkanaa sekä sipulia ja kesäkurpitsaa. Pihveistä tulee näillä raikkailla perusaineksilla mukavan ruokaisia ja monen makuun sopivia.


Halutessasi voit lisätä makua rohkeammilla mausteilla, tuunaus onkin tässä hauskinta!

Ohjeella saadaan n.15 kpl reilun kokoista kasvispihviä.


Resepti

Vegaaniset kasvispihvit


Ainekset

1 hopeasipuli n. 100 – 130 g (keltasipuli tai pala purjoa käy myös)

1 valkosipulin kynsi

½ dl vettä

150 g porkkanaa (2 kpl reilun kokoista)

250 g jauhoista perunaa (2 kpl reilunkokoista)

100 g lanttua (eli n. tennispallon kokoinen pala)

100 g parsakaalia

200 g kesäkurpitsaa

1 dl korppujauhoa (gluteenitonta)

200 g mantelijauhetta

4 rkl riisijauhoa (gluteenitonta)

2 tl kasvisliemijauhetta

4-5 rkl soijakastiketta (voit korvata 3 tl kasvisliemijauheella)


Lisäksi

Nippu tuoretta persiljaa, basilikaa, hieman tuoretta timjamia ja noin1 tl rouhittua mustapippuria.

Paistamiseen tilkka hyvää ruokaöljyä.



Valmistus


1. Kuori perunat, porkkanat sekä lanttu ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kiehauta juurekset mahdollisimman pienessä vesimäärässä kypsiksi, näin saat säilytettyä juuresten maun parhaimmillaan. Säilytä keitinvesi! Hienonna kypsät juurekset haarukalla. Pieniä sattumia saa jäädä, sillä on hyvä jättää pientä purutuntumaa.


2. Höyrytä tai kiehauta parsakaalin palat kypsäksi ja hienonna silpuksi.


3. Hienonna raaka sipuli ja puserra valkosipuli puristimella. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu läpikuultavaksi. Lisää pannulle ½ dl juuresten keitinvettä ja kiehauta sipulit pehmeiksi. Anna veden haihtua pannulta kuumennuksen aikana. Halutessasi voit hienontaa pehmeän sipulisilpun haarukalla.


4. Raasta kesäkurpitsa hienoksi ja kaada isoon kulhoon. Lisää joukkoon hienonnettu juuresseos, parskaali, sipulit ja mausta soijakastikkeella, mustapippurilla sekä kasvisliemijauheella.

Mittaa kulhoon myös mantelijauhe, riisijauho ja korppujauho ja sekoita. Hienonna persilja, basilika ja nypi timjaminlehdet ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi.


5. Anna seoksen levätä noin 10 minuuttia, silloin korppu- ja riisjauhot ehtivät imeä itseensä taikinassa olevaa kosteutta ja taikina jämäköityy. Jos taikina tuntuu vielä löysältä, voit lisätä hieman riisijauhoa.


6. Maista kasvistaikinaa ja tarkista onko mausteita riittävästi – jos taikina kaipaa lisämakua voit lisätä soijakastiketta, mustapippuria tai kasvisliemijauhetta.

Kun maku on kohdillaan, muotoile taikinasta pihvejä ja paista pannulla öljytilkassa rapeapintaiseksi molemmin puolin. Huom: Anna pihvien pinnan paistua hiljalleen kauniin ruskeaksi ja rapeaksi, silloin pihvit pysyvät paremmin kasassa ja niiden kääntäminen on helppoa.


Tarjoa lämpimät kasvispihvit keitettyjen perunoiden, yrteillä maustetun Kaura Fraichen ja raikkaan salaatin kera.


Vinkki: Kasvispihvien kanssa sopii myös raikas vegaani coleslaw sekä raikas kesäsalaatti.



2 667 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page