top of page

Bilberry Hill -ruokareseptit herkkävatsaisille, ilman gluteenia ja maitotuoteita.

 

 

Hei!

 

Olen Sinikka, herkkävatsainen kotikokkaaja, joka rakastui ruokabloggaamiseen.

Ärtynyt vatsa aiheutti ruokaremontin

Muutama vuosi sitten vatsani ja suolistoni alkoi huutaa apua. Tosi äänekkäästi!  Tuntui että vatsa kipeytyi ja turposi ihan kaikesta, mitä söin. Suoliston toiminta teki kuperkeikkaa. Silloin "tavallisista" aineksista kokkaaminen kohtasi kovan kolauksen.

Stressasin tilanteesta kovasti. Kokeilin kaikenlaista helpottaakseni oireita. Lopulta sain vinkin muuttaa ruokavalion maidottomaksi ja gluteenittomaksi. Se tuntui auttavan jo heti alkupäivien aikana. Harmitti kyllä tosi paljon, että rakkaasta ruisleivästä piti luopua!

Sain paljon ruoanlaiton oppeja uuteen ruokavalioon kursseilta ja osaavilta ammattikokeilta

 

Kokkausoppeja tekemisen kautta

Olen saanut monet hyvät kokkausopit ja vinkit yhteisissä ruokakuvauksissa chef Aki Wahlmanin, Suomen kokkimaajoukkeen johtaja Kristian Vuojäven, Kinuskikissa Sini Visan, Hellapoliisi Kati Jaakosen ja yrttilähettiläs Sami Tallbergin kanssa.

Kun ruokavalio muuttui aina vain enemmän gluteenittomaksi ja lopulta myös maidottomaksi, kävin erilaisilla ruokakursseilla.

Kävin ruokakursseilla, testasin ruoka-aineita ja opettelin leipomaan  gluteenittomista ja maidottomista aineksista.

Turvonnut ja murahteleva vatsa kesytetään sopivalla ruokavaliolla ja ruoka-aineiden tasapainolla

Tasapaino löytyi loppujen lopuksi sopivilla ruoka-aineilla, kokeilun ja erehdysten kautta. Vatsan murina hiljeni ja turvotus katosi. Käytän lähinnä FODMAP-ruokavalioon sopivia, vatsaystävällisiä ruoka-aineksia.

FODMAP-ruokavaliolla voi helpottaa herkkävatsaisen ja myös ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsivän elämää.

 

Koska minulla ei ole keliakiaa eikä maitoallergiaa, voin välillä toki maistella ruokia joissa on gluteenia ja maitotuotteita. Tosin seuraavana päivänä voi olo olla aika tukala.

Olen huomannut, että kovat ja rasvaiset juustot eivät aiheuta juurikaan vatsan turvotusta tai muita oireita. Niitä voin syödä pieniä määriä.

Vatsaystävälliset reseptit käyttöösi

Haluan jakaa sinullekin Bilberry Hill -blogissa kaikki oppimani niksit gluteenittomien ja maidottomien ja ruokien reseptiikasta 😊. Ja onpa mukana muutama vegaaninenkin resepti.

 

Toivon, että resepteistä ja vinkeistä on iloa sinulle!

Terveisin,

Sinikka & Bilberry Hill

 

Hyvää oloa ja onnistumista! 

Kokkaa Bilberry Hill reseptiikan parissa.

 

1.SOPIVAT AINEKSET 

Resepteissä on käytetään helposti sulavia, maidottomia ja gluteenittomia, FODMAP-ruokavalioon sopivia aineksia. 

2.EI STRESSIÄ

Tehdään kaikki simppelisti. Ainekset löytyvät tavallisista ruokakaupoista tai marketeista ja lopputulos näyttää ja maistuu hyvältä.

3.OPIT UUTTA

Opit valmistamaan itsellesi ja kehollesi sopivaa ruokaa. Tutustut myös uusiin raaka-aineisiin ja uusiin tapoihin tehdä ruokaa ja leivonnaisia. 

KATSO KAIKKI RESEPTIT >

01_SP.jpeg
Bilberry Hill metsämarjoja
Maidoton ja gluteeniton vadelmamoussekakku
05_krutongit.jpeg
bottom of page